Ο Δήμαρχος Πάτμου μιλάει στο Kosnews24.gr για τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση PATMOS REVELATION

Ο Δήμαρχος Πάτμου μιλάει στο Kosnews24.gr για τη μεγάλη αθλητική διοργάνωση PATMOS REVELATION

Συνέντευξη παραχώρησε στο Kosnews24.gr ο Δήμαρχος Πάτμου κ. Γρηγόρης Στόικος με αφορμή τη διοργάνωση του Patmos Revelation. Δείτε παρακάτω τις μας είπε για τη διοργάνωση, για την προσπάθεια που γίνεται και τους στόχους μέσω του Patmos Revelation, τις άλλες αθλητικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν στην Πάτμο, τις άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού που έχουν αναπτυχθεί στο νησί αλλά και για την φετινή τουριστική περίοδο.

 stoikos2

 

  1. Δήμαρχε φέτος θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση στο νησί το “Patmos Revelation”, στην οποία ο Δήμος είναι συνδιοργανωτής.  Πείτε μας λίγα λόγια για αυτή τη διοργάνωση;

Πρόκειται για μια προσπάθεια η οποία γίνεται για πρώτη φορά από τον Δήμο μας, που έχει ως στόχο να αναδείξει τον αθλητικό τουρισμό του νησιού. Η Πάτμος άλλωστε, όπως γνωρίζετε έχει σπουδαία και τεράστια θρησκευτική ιστορία, καθώς είναι το νησί στο οποίο έζησε εξόριστος ο Ιωάννης ο Θεολόγος και συνέγραψε την «Αποκάλυψη», ενώ παράλληλα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια του Χριστιανισμού. Θέλαμε λοιπόν να παρουσιάσουμε στον επισκέπτη μας μια νέα οπτική της Πάτμου, που θα συνδύαζε τη διασκέδαση με την άθληση και την γνώση για την ιστορία του τόπου. Ήρθαμε σε επαφή με την Active Media, μια εταιρεία που ειδικεύεται στο κομμάτι αυτό και έχοντας ως άξιο συνδιοργανωτή μας, από την πρώτη στιγμή, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δημιουργήσαμε το “Patmos Revelation”. Η διοργάνωση αυτή περιλαμβάνει δραστηριότητες τρεξίματος (5χλμ & 15χλμ) και κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης (1 μιλίου), υψηλού επιπέδου, ενώ στο πλαίσιο της έχουμε συμπεριλάβει και το Kids’ Athletics, την δράση παιδαγωγικού περιεχομένου που αφορά στη γνωριμία των παιδιών με τα αθλήματα του στίβου.  Με αυτό τον τρόπο δημιουργήσαμε ένα πλήρες πακέτο ψυχαγωγίας στους συμμετέχοντες με στόχο να αφήσουμε πίσω τους υπέροχες αναμνήσεις!

  1. Ποιος είναι ο στόχος σας μέσω του “PatmosRevelation’’;

Ο στόχος ο δικός μας και φυσικά του “Patmos Revelation” είναι να προσελκύσει το νησί μας όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, στο διάστημα μεταξύ 30 Ιουνίου και 2 Ιουλίου, 2017. Θέλουμε να προσκαλέσουμε τους αθλητές –επαγγελματίες και ερασιτέχνες– και τους συνοδούς τους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να επισκεφτούν την Πάτμο, να αγκαλιάσουν την διοργάνωση, να συμμετέχουν σε αυτήν και πάνω απ’ όλα να γνωρίσουν καλύτερα την μοναδική ιστορία αυτού του τόπου. Μέσω του αθλητικού τουρισμού που θα μας φέρει η διοργάνωση αυτή, θέλουμε αρχικά να δημιουργήσουμε τις απαραίτητες βάσεις για την θέσπιση ενός σημαντικού αθλητικού θεσμού στο νησί.

  1. Βλέπουμε ότι η διοργάνωση του “PatmosRevelation” γίνεται για πρώτη φορά στο νησί σας και τυγχάνει υποστήριξης από μεγάλους χορηγούς, αλλά και το σύνολο της κοινωνίας. Είστε ικανοποιημένοι με την έως τώρα προσπάθεια που γίνεται;

Γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια από όλους τους συνεργαζόμενους φορείς ώστε να προβληθεί η Πάτμος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ήδη, πέραν της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου που όπως ανέφερα έχει αγκαλιάσει την διοργάνωση, έχουμε σημαντικούς χορηγούς που μας βοηθούν να ανταπεξέλθουμε στις αυξανόμενες ανάγκες μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης. Χαρακτηριστικά να αναφέρω την κορυφαία ελληνική εταιρεία της επιβατηγού ναυτιλίας Blue Star Ferries που για την διευκόλυνση του κόσμου και την πιο άμεση μετάβαση του στο «ιερό» νησί μας, πρόσθεσε επιπλέον δρομολόγιο την Πέμπτη 29/6 ενώ προσφέρει σημαντικές εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των συμμετεχόντων-αθλητών (50% έκπτωση), στους συνοδούς τους και στα οχήματά τους (30% έκπτωση), σε όσους επισκεφτούν την διοργάνωση από τις 26 Ιουνίου έως και τις 6 Ιουλίου. Η λίστα των χορηγών δεν σταματάει φυσικά εδώ, καθώς μεγάλες και μικρότερες εταιρείες και σχεδόν όλες οι ξενοδοχειακές μονάδες του νησιού βρίσκονται στο πλευρό μας για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους συμμετέχοντες αθλητές και επισκέπτες την περίοδο αυτή.

  1. Μετά το “PatmosRevelation” έχετε στην ατζέντα σας και άλλες διοργανώσεις για να πρωταγωνιστήσει η Πάτμος στον αθλητικό τουρισμό;

Εκτός από το “Patmos Revelation” που για το νησί μας αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός και στόχος μας είναι να γίνει θεσμός, έχουμε ακόμη δύο αθλητικές τουριστικές δραστηριότητες:

α) Η μία αφορά την «Aegean Regatta 2017» που θα πραγματοποιηθεί από 18 έως 26 Αυγούστου 2017 και στην οποία θα συμμετέχουν περίπου 80 σκάφη με 700 ιστιοπλόους. Η Πάτμος θα είναι η αφετηρία τους και τερματισμός το λιμάνι της Ρόδου.

Β) Η δεύτερη είναι η 5η ποδηλατοδρομία πολιτισμού για ενήλικες και παιδιά που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Ιουνίου 2017 και εντάσσεται στις εκδηλώσεις του 9ου Φεστιβάλ Γεύσης & Παράδοσης το οποίο  συνδιοργανώνεται από το  Δήμο Πάτμου την ΜΚΕ «ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ» και την εφημερίδα «ΠΑΤΜΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ»

  1. Ποια είναι η εκτίμησή σας για την προσέλευση στο PatmosRevelation;

Όπως ανέφερα και νωρίτερα, στόχος της πρώτης αυτής προσπάθειας είναι να δημιουργήσουμε αρχικά την εικόνα του αθλητικού τουρισμού του νησιού μας, την οποία θα μεταδώσουμε σε όλο τον κόσμο. Θέλουμε όσοι μας επισκεφτούν να ανακαλύψουν την μοναδικότητα της Πάτμου, να θαυμάσουν τα αξιοθέατά της, να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία της και φυσικά να αθληθούν. «Χτίζοντας» πάνω στις βάσεις της πρώτης χρονιάς θα έχουμε ως σκοπό κάθε χρόνο, να βελτιωνόμαστε και να προσελκύουμε όλο και περισσότερους επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές. Ήδη το πρώτο «κύμα» εγγραφών δείχνει το ενδιαφέρον του κόσμου για την Πάτμο.

 

  1. Εκτός από το ότι η Πάτμος αποτελεί το σπουδαιότερο θρησκευτικό προορισμό, ποιες άλλες εναλλακτικές μορφές τουρισμού έχουν    αναπτυχθεί στο νησί;

Όπως πολύ σωστά επισημαίνετε η Πάτμος είναι ένας από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς προορισμούς με παγκόσμια ακτινοβολία.

Εκτός όμως από το θρησκευτικό τουρισμό τα τελευταία χρόνια αναπτύχθηκαν κι άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού μέσω των τεσσάρων Φεστιβάλ που πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι στο νησί μας και συγκεκριμένα:

-Βυζαντινής Μουσικής

-Παραδοσιακών Χορών

-Γεύσης και Παράδοσης

-Κινηματογράφου

Έτσι προγραμματισμένα έρχονται στην Πάτμο αφενός διάφορα σχήματα-σύλλογοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό για να λάβουν μέρος στα παραπάνω φεστιβάλ και αφετέρου πολλοί επισκέπτες για να παρακολουθήσουν τις μοναδικές πολιτιστικές δραστηριότητες, τις προβολές σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών διεθνούς επιπέδου, την ελληνική παράδοση και να γευτούν παραδοσιακά φαγητά των νησιών του Αιγαίου.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι, ότι τα τελευταία χρόνια με τη χαρτογράφηση 9 διαδρομών- μονοπατιών έχει αναπτυχθεί και ο περιπατητικός τουρισμός.   

 

  1. Κλείνοντας θα θέλαμε να μας πείτε αν η φετινή τουριστική περίοδος   προβλέπεται καλύτερη από την περυσινή κι αν είστε ικανοποιημένος με τις αφίξεις;

Από τα μέχρι  στιγμής στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας  διαφαίνεται,  ότι  η φετινή τουριστική χρονιά παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση θα είναι καλύτερη από την περσινή.

Θέλουμε να πιστεύουμε, πως η πρόβλεψη αυτή θα επαληθευτεί με τη συμβολή της καλής ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας που έχει το νησί μας.

Πάντως η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς του τουρισμού καταβάλει μεγάλη προσπάθεια στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών υψηλού επιπέδου στους επισκέπτες, έτσι ώστε κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί μας να απολαύσουν τόσο τις φυσικές ομορφιές της Πάτμου όσο και τη φιλοξενία των κατοίκων της. 

stoikos1

   

ADVERTORIALS