Δ. Γάκης: «Τιμούμε την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα απαντώντας με θάρρος, σχέδιο και αποφασιστικότητα στις προσκλήσεις του μέλλοντος»

Δ. Γάκης: «Τιμούμε την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα απαντώντας με θάρρος, σχέδιο και αποφασιστικότητα στις προσκλήσεις του μέλλοντος»

«Τιμούμε την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα απαντώντας με θάρρος, σχέδιο και αποφασιστικότητα στις προσκλήσεις του μέλλοντος»

***

Με αφορμή την επέτειο της 7ης Μαρτίου 1948, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης δήλωσε:

«Η Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στον κορμό του Ελληνικού Κράτους, δεν είναι μόνο επέτειος ιστορικής μνήμης, αλλά και ένα σημείο αναφοράς για το μέλλον των Δωδεκανησίων.

Η 7η Μαρτίου, μας υπενθυμίζει ότι για να φτάσουμε στην εμβληματική αυτή Ημέρα, αντιμετωπίσαμε σημαντικές προκλήσεις στην Ιστορία μας και τις ξεπεράσαμε με επιτυχία μόνο όταν ήμασταν ενωμένοι. Μπορούμε να εμπνευστούμε από τους αγώνες και τα επιτεύγματα του παρελθόντος, καθώς οραματιζόμαστε αυτό που βρίσκεται μπροστά μας. Καθώς δημιουργούμε ένα νέο μέλλον. Με τη σκέψη μας δοσμένη στις προσδοκίες των νησιωτών. Ακούγοντας τις αγωνίες τους.

Αναλαμβάνοντας ο καθένας τη δική του ευθύνη για να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των Δωδεκανησίων για ευημερία και πρόοδο.

Η εποχή μας είναι μια εποχή σημαντικών προκλήσεων. Με μεγαλύτερες, την αναπτυξιακή, την προκλητικότητα των γειτόνων μας και το προσφυγικό πρόβλημα.

Ο τρόπος με τον οποίο θα τις αντιμετωπίσουμε θα καθορίσει το μέλλον των νησιών μας για τις επόμενες δεκαετίες.

Στο πλαίσιο αυτό, η ανακήρυξη του 2017 ως έτος Δωδεκανήσου από τη Βουλή των Ελλήνων, μας δίνει μια μοναδική ευκαιρία για να συζητήσουμε, να εξετάσουμε τις αναπτυξιακές πολιτικές, να δουλέψουμε με σχέδιο και όραμα για την οικονομική ανασυγκρότηση και την ευημερία των Δωδεκανησίων.

Με έργα που δίνουν ουσία και νόημα στην έννοια της νησιωτικότητας.

Στέλνουμε ταυτόχρονα, από την ακριτική αυτή γωνιά της Ελλάδας, ένα μήνυμα ειρήνης, συνεργασίας αλλά και αποφασιστικότητας, ιδιαίτερα στους ανατολικούς γείτονες. Πιστεύουμε και υπηρετούμε τις αρχές του ανθρωπισμού, του σεβασμού των διεθνών συνθηκών και των πολιτισμικών αξιών που διαμόρφωσαν τη σημερινή Ευρώπη.

Στέλνουμε το μήνυμα της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης, το μήνυμα της ενότητας του Δωδεκανησιακού και του Ελληνικού λαού.»

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

zamagias