Η Νίσυρος έγινε δεκτή στην οικογένεια της HOPEgenesis

Η Νίσυρος έγινε δεκτή στην οικογένεια της HOPEgenesis

Η Νίσυρος, μετά από αίτημα του Δημάρχου Χριστοφή Κορωναίου, έγινε δεκτή στην οικογένεια της HOPEgenesis.

H HOPEgenesis είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που δραστηριοποιείται στον τομέα της ιατρικής και συγκεκριμένα ασχολείται με το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

Τα ιδρυτικά της μέλη προέρχονται από το χώρο της υγείας, της επικοινωνίας, της ανάπτυξης και του πολιτισμού. Υποστηρίζεται από ομάδα γυναικολόγων, μαιών, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού και εθελοντών που μοιράζονται τους στόχους και το όραμά της.

Δίνει τη δυνατότητα σε γυναίκες, ανεξαρτήτως των οικονομικών κριτηρίων, που ζουν σε απομονωμένες περιοχές να ταξιδεύουν στην Αθήνα πριν και κατά τη διάρκεια της κύησης, να παρακολουθούνται από ομάδα μαιευτήρων-γυναικολόγων και να γεννούν δωρεάν.

Έργο της HOPEgenesis είναι η πλήρης κάλυψη των αναγκών μιας γυναίκας από την στιγμή που μένει έγκυος έως τη γέννα. Η προσοχή του οργανισμού δηλαδή, στρέφεται στις γυναίκες των απομονωμένων νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών της Ελλάδας και σε στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες, προσφέρει ασφάλεια στις γυναίκες που ήδη κυοφορούν και κίνητρο στις υπόλοιπες να τεκνοποιήσουν.

Η HOPEgenesis παρέχει ιατρική κάλυψη και παρακολούθηση εγκύων καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καλύπτει τα έξοδα του προγεννητικού ελέγχου και του τοκετού, εξασφαλίζει τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής της εγκύου και συνοδού-φροντιστή στην Αθήνα.

Από το 2014 μέχρι και σήμερα στη Νίσυρο, έχουν γεννηθεί 18 παιδιά και στο ίδιο διάστημα έχουν αποβιώσει 35 άτομα. Θεωρούμε ότι το πρόγραμμα της HOPEgenesis θα συμβάλλει σημαντικά στο θέμα της υπογεννητικότητας και θα βοηθήσει σημαντικά τις γυναίκες του νησιού μας στις αποφάσεις τους.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του οργανισμού www.hopegenesis.org

ADVERTORIALS