Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Κω στη συνάντηση ενημέρωσης για τη Μαρίνα Κω

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Κω στη συνάντηση ενημέρωσης για τη Μαρίνα Κω

Οι εξελίξεις για την Μαρίνα Κω ( ΤΑΙΠΕΔ,υπερταμείο κα.) αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στην χώρα και περιλαμβάνει τα πάντα.

Μνημόνια,ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές δαπανών, κατάργηση εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων,εμπλοκή της χώρας σε επικίνδυνα γεωστρατηγικά παζάρια και ανταγωνισμούς,προσφυγικό.

Οι μαρίνες εξ αρχής θεωρήθηκαν χώρος κερδοφορίας που δεν μπορούσε να παραμείνει σε καθεστώς δημόσιου ελέγχου και διαχείρισης.

Τον ρόλο του επιχειρηματία-επενδυτή στην περίπτωση της Κω έπαιξε ο Δήμος ,μιας που οι Δήμοι χρόνια τώρα παίζουν και τον ρόλο των επιχειρήσεων.

Στην σημερινή συνάντηση υπήρξε συμφωνία των δημοτικών παρατάξεων ,εκτός από την Λαϊκή Συσπείρωση, για το μέλλον της Μαρίνας.

Ο νομικός αγώνας που προβάλλουν όλες οι παρατάξεις είναι, κατά την γνώμη μας ,άλλη μια αυταπάτη ότι μπορεί σήμερα ο λαός να υπερασπιστεί την δημόσια περιουσία, όταν τα πάντα γύρω ξεπουλιούνται ακόμη και από δήθεν αριστερές κυβερνήσεις,όπως του ΣΥΡΙΖΑ,προκειμένου τα συσσωρευμένα κεφάλαια βρουν δρόμους κέρδους.

Τα τελευταία χρόνια των μνημονίων ,πολλές αποφάσεις έχουν καταστεί άχρηστες ή ανατρέπονται με νόμους και διατάγματα για να γκρεμιστεί κάθε εμπόδιο για αυτό τον σκοπό.

Χαρακτήρας της Μαρίνας. Η Μαρίνα είναι μια μονοπρόσωπη ΑΕ εταιρεία που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια τα οποία με μπροστάρη τον Δήμαρχο Κω,σύμφωνα με τις σημερινές του δηλώσεις, θα περιφρουρηθούν ως κόρη οφθαλμού.

Αυτό σημαίνει οτι τίποτα δεν είναι διασφαλισμένο. Ιδιοκτησία,εκμετάλλευση,θέσεις εργασίας, δραστηριότητες,εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα,κοινωνικά οφέλη.

Ηδη ,παρά την συνεχή κερδοφορία της Μαρίνας,οι εργαζόμενοι ή όσοι δραστηριοποιούνται ζουν καταργήσεις δικαιωμάτων και δραστηριοτήτων.

Εδώ και χρόνια ακόμη και ο Δήμος δεν επενδύει ,δεν επεκτείνει ,δεν εκσυγχρονίζει (αθλητικές εγκαταστάσεις, αναψυκτήριο,λιμενικές εγκαταστάσεις)

Η Λαϊκή Συσπείρωση δεν είναι ευχαριστημένη με την σημερινή λειτουργία της Μαρίνας.

Δεν θα ομοφωνήσει στην επιχειρηματολογία και στους στόχους της Δημοτικής Αρχής και των υπόλοιπων παρατάξεων.

Καλούμε τους δημότες και κατοίκους της Κω να αναλογιστούν αν αυτός ο τρόπος αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και υποδομών τους ωφέλησε τα προηγούμενα χρόνια.Να απαντήσουν αν πραγματικά είναι αυτός ο δρόμος που επιλέγουν ως λύση.

Η λειτουργία της Μαρίνας ,λιμενική εγκατάσταση του νησιού, θα μπορούσε με διαφορετικό σχεδιασμό να ανταποδώσει στο σύνολο του λαού της Κω με υποδομές για μεταφορές,άθληση και ψυχαγωγία. Λειτουργία η οποία θα ελέγχεται από το λιμενικό ταμείο με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και θα ελέγχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση όχι μόνο διαφωνεί στην παράδοση της Μαρίνας στο ΤΑΙΠΕΔ αλλά είναι κάθετα αντίθετη σε οποιαδήποτε παράδοση σε ιδιώτη.

Θα προτάξει την υπεράσπιση της ιδιοκτησίας από τον Δήμο ως δημόσια λαϊκή περιουσία ,με διασφάλιση των θέσεων εργασίας με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους και αξιοποίησή των υποδομών της προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας και όχι ορισμένων ιδιωτών-επενδυτών στον χώρο.

Ξέρουμε οτι απέναντί μας θα βρεθεί το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων αλλά και η κυβερνητική πολιτική.

Θα κάνουμε όμως οτι περνά από το χέρι μας να συσπειρωθεί με την πρότασή μας η πλειοψηφία του λαού της Κω.

Τέλος σημειώνουμε πως δεν κατανοούμε την άρνηση του Δημάρχου για κάλυψη της συνάντησης από τα τοπικά ΜΜΕ ,όταν το θέμα είναι δημόσιου ενδιαφέροντος και σημαντικό για αρκετούς κατοίκους του νησιού.

Για την Λ.Σ

zamagias