Ν. Μυλωνάς: Εκδικάζονται σήμερα στο ΣτΕ οι προσφυγές κατά της εκποίησης των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων

Ν. Μυλωνάς: Εκδικάζονται σήμερα στο ΣτΕ οι προσφυγές κατά της εκποίησης των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων

Εκδικάζονται σήμερα στο ΣτΕ οι προσφυγές

κατά της εκποίησης των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων

  1. Μια ακόμη φωνή κατά της παραχώρησης του Κρατικού Αερολιμένα Κω θα ακουστεί σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας όπου εκδικάζεται η προσφυγή πλήθους οργανώσεων και πολιτών (ανάμεσα τους και η Σ.Ε.) για την παραβίαση των καταστατικών κανόνων της Ελληνικής Πολιτείας που εμπεριέχονται στην παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων του Κράτους μας. Η προσφυγή δεν κατέστησε δυνατή ούτε την καθυστέρηση και  πολύ περισσότερο δεν αναμένεται η ανατροπή της υπογραφείσης συμβάσεως από την Κυβέρνηση και το  Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Από στις 14-12-2015 έχει υπογραφτεί η παραχώρηση τους στον ανάδοχο του διαγωνισμού Fraport-Slentel για 40+10 χρόνια, κάτω από την πίεση και το άμεσο ενδιαφέρον της Γερμανικής Κυβέρνησης, αφού σε όλες τις μνημονικές συμβάσεις των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και Σύριζα-Ανελλ αναφέρονται στο ακροτελεύτιο άρθρο τους στην απαίτηση  ΑΜΕΣΗΣ υπογραφής της παραχώρησης των αεροδρομίων! Το ανώτατο όργανο της Δικαστικής εξουσίας του ‘’ανεξάρτητου(;)’’ Ελληνικού κράτους θα εξετάσει σήμερα μια σειρά παραβιάσεις του συντάγματος που αφορούν την προστασία δημόσιας περιουσίας και συστημάτων Εθνικής Άμυνας και Εθνικής Κυριαρχίας.
  2. Το Αεροδρόμιο της Κω το 2014 με 2 εκατομμύρια ταξιδιώτες ετησίως, με εισπράξεις (γύρω στα 40 ευρώ ανά ταξιδιώτη), 80 εκ. ευρώ κατ' έτος και από τα κέρδη του (πάνω από 10 εκ ευρώ) χρηματοδοτούνταν ο ελλειμματικός κρατικός προϋπολογισμός και μέσω αυτού τα φτωχά αεροδρόμια Καλύμνου, Λερου, Αστυπάλαιας. Γι αυτά τα κέρδη η κ. Μέρκελ ενδιαφέρεται και εμείς θα έπρεπε  να πούμε ΟΧΙ.
  3. Βεβαίως οι τοπικές πολιτικές αρχές, στην ιδεολογική τους συγκρότηση δεξιές και φιλελεύθερες στην πλειοψηφία τους δεν άνοιξαν το στόμα τους γι αυτή την απώλεια. Το αντίθετο μάλιστα: ‘’είμαστε υπέρ της πώλησης’’! Ας σκεφτούν και ας απαντήσουν στο ερώτημα: Γιατί είναι επωφελές και αναπτυξιακό το Γερμανικό δημόσιο να επιδιώκει και να αγοράζει παραγωγικές δραστηριότητες σε όλη την ευρωπαϊκή ένωση με πρωτοβουλία της Δεξιάς και νεοφιλελεύθερης Κυβέρνησης της;  Και γιατί για το Ελληνικό δημόσιο (και τα πρώην σοσιαλιστικά κράτη) είναι επωφελές και αναπτυξιακό να παραχωρεί ή να πουλάει βασικές παραγωγικές υποδομές της κοινωνίας (λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια, οδικοί άξονες….);
  4. Δεν περιμένουμε την ανατροπή πολιτικών αποφάσεων από την δικαστική εξουσία και το ΣΤΕ! Όμως και σε αυτό το ανώτατο θεσμικό όργανο της πτωχυμένης ‘’ελληνικής κρατικής οντότητας’’  θα καταγραφεί ο διχασμός της Ελληνικής Κοινωνίας στις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές εκμαυλισμού του Ελληνικού Κράτους. Πάνω σε παρόμοιες διαφοροποιήσεις θα στηριχτεί το νέο κίνημα αναγέννησης της Χώρας και του Λαού μας.

Ν Μυλωνάς

ADVERTORIALS