Η αλήθεια για τα ΚΑΕ

Η αλήθεια για τα ΚΑΕ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΕ

Από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση-απάντηση για το θέμα της ενοικίασης καταστήματος αφορολόγητων ειδών στο λιμάνι της Κω , στο χώρο αναχωρήσεων:

‘’ Η κ.Ρούφα και τα υπολείμματα του Οράματος, συνεχίζουν να κάνουν το μόνο πράγμα που ξέρουν: να γράφουν και να λένε ανακρίβειες, να υβρίζουν και να προκαλούν τη νοημοσύνη μας και το κοινό αίσθημα.

Τα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών λειτουργούν σε όλα τα σημεία εξόδου της χώρας, σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης του Ελληνικού Δημοσίου και τη νομοθεσία.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, μετά από δύο αγωγές που κατατέθηκαν εναντίον του από τα ΚΑΕ, καταδικάστηκε στις 14.1.2014 να καταβάλει αποζημίωση 941.286,11 ευρώ πλέον τόκων.

Παράλληλα απορρίφθηκε με την υπ.αρ. 996/2015 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά, η αίτηση ακύρωσης κατά της Υπουργικής Απόφασης για την λειτουργία των ΚΑΕ, που είχε υποβάλλει ο Εμπορικός Σύλλογος Κω, δημιουργώντας ένα ισχυρό δεδικασμένο το οποίο θα καθορίζει την εξέλιξη κάθε δίκης.

Όλα αυτά τα γνωρίζουν κάποιοι ή κάνουν πως δεν τα ξέρουν;

Προφανώς η κ.Ρούφα θα ήθελε να καταβάλει το Λιμενικό Ταμείο στα ΚΑΕ ένα ποσό που με τους τόκους θα έφτανε το 1.200.000 ευρώ.

Χρήματα που μπορούν να αξιοποιηθούν σε έργα και υπηρεσίες προς τον πολίτη και τους επαγγελματίες του νησιού.

Με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που πετύχαμε, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κω δεν θα καταβάλει την αποζημίωση του 1.200.00 ευρώ στα ΚΑΕ.

Παράλληλα, με την ενοικίαση και λειτουργία ΚΑΕ στην έξοδο του λιμανιού, με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες, κατοχυρώνεται το δημόσιο συμφέρον:

-Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα εισπράττει ελάχιστο εγγυημένο μηνιαίο ενοίκιο 10.000 ευρώ, με βαθμιαία αναπροσαρμογή. Αποκτά ένα ετήσιο έσοδο 120.000 ευρώ που θα επιστρέψει με τη μορφή έργων και υπηρεσιών προς τους επαγγελματίες και τον τόπο μας.

-Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο θα εισπράττει επιπρόσθετα ποσό μέχρι το 5% επί των ακαθάριστων ετήσιων εσόδων, εφ’ όσον αυτό υπερβαίνει το ελάχιστο εγγυημένο ενοίκιο.

-Τα ΚΑΕ δεσμεύθηκαν να φιλοξενούν και να διακινούν τοπικά προϊόντα, παραγωγών και επαγγελματιών του νησιού, τα οποία θα διαθέτουν πιστοποίηση.

-Δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας.

-Τα ΚΑΕ απευθύνονται μόνο σε όσους αναχωρούν από τα σημεία εξόδου από την Κω. Λειτουργούν σε όλα τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας.

Είναι σαφές ότι η Κως δεν μπορεί να λειτουργεί ως κρατίδιο με τους δικούς της νόμους και με το δικό της νόμισμα, για να θυμηθούμε τις φαιδρότητες και τις γραφικότητες της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου, που αποδοκιμάσθηκε και καταδικάσθηκε στη συνείδηση των πολιτών.

Αυτοί που παραχωρούσαν δωρεάν δημοτική περιουσία σε δικούς τους, πάει πολύ να κόπτονται για το δημόσιο συμφέρον.

Αυτοί που δημιουργούσαν με αυτό τον τρόπο συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε άλλους επαγγελματίες, είναι υπόλογοι.

Και να είναι βέβαιοι ότι πέρα από τον πολιτικό καταλογισμό των ευθυνών, θα ακολουθήσει και άλλος καταλογισμός.

Η απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ήταν ομόφωνη. Η εμπάθεια του Οράματος-Εφιάλτη εναντίον της νέας δημοτικής αρχής, τους οδηγεί σε απαράδεκτους υπαινιγμούς και ύβρεις εναντίον των Δημάρχων Αστυπάλαιας και Νισύρου αλλά και του Λιμενάρχη Κω.

Αν η κ.Ρούφα και η μικρή της ομάδα θεωρούν ότι υπάρχει βλάβη των συμφερόντων του Λιμενικού Ταμείου ή ότι έγινε κάποια παράνομη πράξη, την καλούμε και την προκαλούμε να πάει στη Δικαιοσύνη.

Και αν δεν ξέρει το δρόμο να έρθει να πάμε μαζί.

Η υπέρβαση των ορίων, για όσους συκοφαντούν και δηλητηριάζουν τη δημόσια ζωή, θα έχει πλέον συνέπειες.’’

Manolis Xatziantoniou desk