Ένσταση θα καταθέσει ο Β. Υψηλάντης για τους σταυρούς προτίμησης που έλαβε στις εκλογές

Ένσταση θα καταθέσει ο Β. Υψηλάντης για τους σταυρούς προτίμησης που έλαβε στις εκλογές

Ένσταση προτίθεται να καταθέσει ο πρώην βουλευτής Βασίλης Υψηλάντης αναφορικά με τους σταυρούς προτίμησης που έλαβε στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες ο πρώην βουλευτής μετέβη στο δικαστικό Μέγαρο της Ρόδου όπου και ζήτησε να ελέγξει τους σταυρούς προτίμησης που έλαβε στο εκλογικό τμήμα όπου ο ίδιος και η οικογένειά του άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Αφορμή για τον έλεγχο αυτό αποτέλεσε ο αυξημένος – σχεδόν διπλάσιος- αριθμός ψήφων που έλαβε στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα ο επίσης υποψήφιος με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας Μάνος Κόνσολας.

Βάση των ίδιων πληροφοριών, από τον έλεγχο των ψηφοδελτίων που έγινε διαπιστώθηκε πως στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα οι σταυροί προτίμησης που φέρονταν να έχει λάβει ο κ. Κόνσολας ήταν 150, ενώ τα ψηφοδέλτια που μετρήθηκαν υπέρ του μόλις 75!
Έτσι σύμφωνα με τα στοιχεία της καταμέτρησης στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα πόλεως Ρόδου εγγεγραμμένοι ήταν 465, έγκυρα ψηφοδέλτια 461, άκυρα – λευκά 4. Έλαβαν: Βασίλης Υψηλάντης 86, Μάνος Κόνσολας 75, Ιωάννης Παππάς 54, Μίκα Ιατρίδη 34, Στέφανος Δράκος 30, Άγγελος Καλαθιανάκης 4 και Ιωάννης Κρητικός 1.

Στα επίσημα δε στοιχεία και στα παραστατικά του ίδιου εκλογικού τμήματος, όλα τα αποτελέσματα είναι τα ίδια πλην των σταυρών προτίμησης του κ. Κόνσολα όπου αντί 75 ψήφοι αναγράφονται 150.

Σε κάθε περίπτωση ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου προτίθεται να καταθέσει ένσταση για το θέμα αυτό. Υπενθυμίζεται πως στο νομό Δωδεκανήσου εξελέγησαν τρεις βουλευτές από το ΣΥΡΙΖΑ (κ.κ. Σαντορινιός, Γάκης και Καματερός), ένας από τη Νέα Δημοκρατία (ο κ. Μάνος Κόνσολας) και ένας από το ΠΑΣΟΚ (ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός).
Αναλυτικά σύμφωνα και με τα επίσημα αποτελέσματα με τα οποία έγινε η ανακήρυξη από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας στο νομό μας έλαβαν τους εξής σταυρούς προτίμησης.

Μάνος Κόνσολας: 11.863
Βασίλης Υψηλάντης: 10.531
Γιάννης Παππάς: 10.280
Μίκα Ιατρίδη: 8.394
Στέφανος Δράκος: 4.448
Άγγελος Καλαθιανάκης: 3.053
Γιάννης Κρητικός: 2.570

rodiaki.gr

zamagias