Με τον Τουρισμό δεν παίζουμε.Γράφει ο Ι. Παππάς

Με τον Τουρισμό δεν παίζουμε.Γράφει ο Ι. Παππάς

Παρακολουθώντας και ακούγοντας τις εξαγγελίες του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι πολίτες συνειδητοποιούν ότι είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να εισέλθει η χώρα σε νέες περιπέτειες.
Ήδη, βλέπουμε την έντονη ανησυχία που έχει προκληθεί όχι μόνο στις τράπεζες που ήδη αντέδρασαν με αίτημά τους προς την Τράπεζα της Ελλάδας προκειμένου να αντλήσουν ρευστότητα, μέσω του έκτακτου μηχανισμού παροχής ρευστότητας, ELA (Emergency Liquidity Assistance), αλλά και στους ίδιους τους πολίτες που σπεύδουν να αποσύρουν τις καταθέσεις τους λίγες ημέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου 2015.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύεται καθημερινά ότι όχι μόνο δεν έχει σοβαρό πρόγραμμα, αλλά διαθέτει 'κρυφή ατζέντα' με επικίνδυνες θέσεις για την ελληνική οικονομία.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ούτε και οι άνθρωποι του Tουρισμού τον εμπιστεύονται. Ήδη οι εκπρόσωποι και τουριστικοί φορείς εξέφρασαν ανησυχία ενώ ακούγοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον Τουρισμό, μόνον ανεδαφικές μπορούν να τις χαρρακτηρίσουν -το λιγότερο.
Θα ήθελα να σταθώ όμως -για λίγο- στο θέμα του Τουρισμό.
Ο Τουρισμός, που αποτελεί την 'ατμομηχανή' της ελληνικής οικονομίας και τον μοχλό ανάπτυξης των τοπικών κοινωνιών που ασχολούνται με αυτή την δραστηριότητα, πρέπει να σημειώσουμε ότι είναι ένα πολύ ευαίσθητο προϊόν. Δεν παίζουμε με αυτό. Και μόνο τα σενάρια και οι φημολογίες που διακινούνται για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ έχουν δημιουργήσει πολύ μεγάλη αναταραχή στον τουριστικό τομέα.
Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι απόλυτα καταστροφικό και για την χώρα αλλά και για τον Ελληνικό τουρισμό, αφενός κανένας δεν θα θέλει να επισκεφθεί μια χώρα στην οποία δεν θα έχει καμία εγγύηση για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση των διακοπών του και αφετέρου, τα συμβόλαια με τους τουρ οπερέιτορς είναι επίφοβα.
Ωστόσο, η ανησυχία παραμένει έκδηλη.
Όλες οι εκτιμήσεις συνηγορούν στο ότι το τοπίο για τον ελληνικό τουρισμό παραμένει θολό για το 2015, καθώς μετά τη περσινή χρονιά - ρεκόρ, η ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό σε συνδυασμό με τις ανησυχίες για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ έχουν ήδη αρχίσει να επηρεάζουν αρνητικά τον κλάδο. Και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί κανένα 'ατύχημα' που θα επηρεάσει τον Τουρισμό.
Τουρισμός και αβεβαιότητα δεν πάνε μαζί. Τουρισμός και μόνιμη αναταραχή δεν πάνε μαζί. Το οξυγόνο του τουρισμού είναι η σταθερότητα, είναι η ασφάλεια, είναι η αξιοπιστία.
Και ο Τουρισμός ξέρει και δείχνει τη δύναμή του. Οι άνθρωποι του τουρισμού είναι πραγματικά υπερήφανοι γι αυτό είμαστε και εμείς μαζί τους. Και δεν σας κρύβω ότι την πιο κρίσιμη στιγμή για τον τόπο, ήταν ο τουρισμός που έβαλε πλάτη.
Η Νέα Δημοκρατία έχει δείξει έμπρακτα ότι πιστεύει στον ελληνικό Τουρισμό, αφού αυτός μπορεί να πάει την Ελλάδα ακόμα πολύ πιο ψηλά. Έχει αποδείξει την στήριξή της στον Τουρισμό με μια σειρά από δράσεις -όπως π.χ. η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, που βοήθησε ήδη πάρα πολύ ενώ η εξαγγελία του Πρωθυπουργού Αν. Σαμαρά για διατήρηση του μέτρου, ικανοποιεί όλες τις πλευρές.
Η Ν.Δ. στηρίζει το πιλοτικό πρόγραμμα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου όπως αυτό παρουσιάστηκε στο συνέδριο του ΣΕΤΕ προ διμήνου.
Ολοκληρώνει μετά τη λειτουργία των φορέων διαχείρισης για τα λιμάνια της χώρας και στη νησιωτική Ελλάδα και την λειτουργία των υδατοδρομίων.
Προωθεί την εκχώρηση πόρων από τα επιχειρησιακά τομεακά προγράμματα του ΕΣΠΑ προς τις Περιφέρειες.
Η χώρα μας έχει ανάγκη από σταθερότητα και προοπτική ανάπτυξης με πραγματικά δεδομένα.
Και μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς μπορούν να εγγυηθούν αυτή τη σταθερότητα και την ανάπτυξη.
Στις 25 Ιανουαρίου δεν αποφασίζουμε ποιο κόμμα θέλουμε, αλλά σε ποια Ελλάδα θέλουμε να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας.
Η Ελλάδα βγήκε από τη ζημιά χάρη τις θυσίες του λαού.
Ας μην πάνε όλα χαμένα.

Ιωάννης Παππάς,
Οικονομολόγος
Υποψήφιος Βουλευτής με τη Ν.Δ. στα Δωδεκάνησα

ADVERTORIALS