Για ένα δικό μας Βουλευτή.Γράφει ο Βασίλης Σ. Χατζηβασιλείου

Για ένα δικό μας Βουλευτή.Γράφει ο Βασίλης Σ. Χατζηβασιλείου

                                 

     ΜΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΠΡΟΤΡΟΠΗ        

«Ραγιάδες έχεις, μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι

 των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι»

Αυτοί οι στίχοι από ένα ομολογουμένως επίκαιρο ποίημα του μεγάλου μας Κωστή Παλαμά μου έδωσαν σήμερα την έμπνευση να γράψω δυο λόγια απευθυνόμενος στους συμπολίτες Κώους καθώς οδεύουμε προς τις βουλευτικές εκλογές, εξαιρετικά κρίσιμες για το μέλλον του τόπου μας. Πολλοί είναι οι μνηστήρες-υποψήφιοι που διεκδικούν την καρδιά της Πηνελόπης-εξουσίας  στο παλάτι του Οδυσσέα-την Ελλάδα μας. Πέντε όμως απ’ αυτούς στα Δωδεκάνησα θα πατήσουν το κατώφλι της Ελληνικής Βουλής, το ναό της Δημοκρατίας μας.

Στην Κω κατά το παρελθόν, ανεξάρτητα απ’ τους εκλογικούς νόμους που ίσχυαν στην πατρίδα μας, εκλεγόταν ένας τουλάχιστον ντόπιος βουλευτής, που εκπροσωπούσε το νησί μας. Θα ήταν μέγιστο το ολίσθημα και ατυχέστατη η συγκυρία αν σ’ αυτές τις εκλογές, που διακυβεύεται η κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική συνοχή του νησιού μας, δεν επιλέγαμε να στείλουμε έναν ολότελα δικό μας άνθρωπο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Οι φιλήσυχοι αλλ’ αγανακτισμένοι πολίτες της Κω είδαν ως τώρα να απεμπολούνται και να συνθλίβονται πλείστες κατακτήσεις και δικαιώματά τους κάτω από αλληλοσυγκρουόμενα τοπικά συμφέροντα και σκοπιμότητες, που δεν έχουν σχέση με το νησί τους, γι αυτό αισθάνονται απαισιόδοξοι, αδύναμοι και αδικημένοι. Ο Mirabeuείπε κάποτε πως ακόμη και «όταν όλος ο κόσμος έχει άδικο, τότε όλος ο κόσμος έχει δίκιο!».

Οι Κώοι χρειάζεται να πάρουμε εμείς  στα χέρια μας  τις τύχες μας χωρίς εξαρτήσεις από άλλους και ν’ αποβάλουν μερικοί τις  τυχόν μικρόψυχες και στενές αντιλήψεις, με τις οποίες διακατέχονται για τα δικά μας πρόσωπα, που τολμούν να εκθέσουν τον εαυτό τους στη βάσανο της ψήφου μας. Ας περιοριστούν οι αντιζηλίες που κατατρώγουν τις σάρκες μας και οδηγούν τον τόπο μας σταδιακά στην απομόνωση και στην αφάνεια. Άλλωστε «ο βίος βραχύς, η δε τέχνη (πολιτική) μακρή», για να χρησιμοποιήσω φράση απ’ τους Αφορισμούς του Ιπποκράτη. Με 25 έως 28 χιλιάδες περίπου γραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους ψηφοφόρους  της Κω οφείλουμε και μπορούμε να εκλέξουμε επιτέλους ένα δικό μας βουλευτή προερχόμενο αποκλειστικά απ’ το νησί μας. Θα το ευχόμουνα ολόψυχα.

                            ΒΑΣΙΛΗΣ Σ. ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ   

xatzhhh

ADVERTORIALS