Η #Δίεση για το 7ο δημοτικό:''Κραυγαλέα η ολιγωρία της ΔΑ.Μόνη αξιόπιστη λύση ενότητας η συστέγαση 7ου & 1ου Γυμνασίου''

Η #Δίεση για το 7ο δημοτικό:''Κραυγαλέα η ολιγωρία της ΔΑ.Μόνη αξιόπιστη λύση ενότητας η συστέγαση 7ου & 1ου Γυμνασίου''

#Δίεση, για τη μετεγκατάσταση του 7ου Δημοτικού : Κραυγαλέα η ολιγωρία της ΔΑ – Έκκληση προς τους γονείς του 1ου Γυμνασίου – Μόνη αξιόπιστη λύση ενότητας η συστέγαση των δύο σχολείων

Δυσάρεστη εντύπωση προκαλεί η στάση της Δημοτικής Αρχής, που για παραπάνω από ένα μήνα, σχετικά με το θέμα της μετεγκατάστασης του 7ου Δημοτικού, κλείνει τα μάτια μπροστά στο προφανές. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι το κατεξοχήν αποφασιστικό όργανο για τη μετεγκατάσταση του σχολείου είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, η καθυστέρηση αυτή παίρνει κραυγαλέες διαστάσεις, καθώς ενώ έχουμε επανειλημμένα ζητήσει την κατεπείγουσα σύγκληση του ΔΣ για το συγκεκριμένο ζήτημα, εισπράττουμε συνεχώς την αναιτιολόγητη άρνηση της ΔΑ.

Ήδη, από την αρχή του προβλήματος, έχουμε τονίσει ότι η πλέον αξιόπιστη, προσφορότερη και ασφαλέστερη λύση για τη μαθητική κοινότητα του 7ου Δημοτικού είναι η μεταστέγασή του στο 1ο Γυμνάσιο. Η πρόταση αυτή έρχεται σε απόλυτη ταύτιση με την αναλυτική εισήγηση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κω. Να σημειωθεί, επιπλέον, ότι συμπεριλαμβάνεται ως προτεινόμενη λύση στη γνωμοδοτική έκθεση των περιφερειακών διευθυντών εκπαίδευσης.

Κάθε άλλη πρόταση που έρχεται στο προσκήνιο οφείλει να εγγυάται με ρητές και υπεύθυνες δεσμεύσεις : α) Την ασφάλεια των παιδιών, β) Την εξασφάλιση της αυτόνομης οντότητας και της πρωινής λειτουργίας του 7ου Δημοτικού, γ) Την επανέναρξη των εργασιών αποκατάστασης του 7ου βάσει του εγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Τέτοια επίσημη πρόταση, πλην αυτής που αφορά στη μετεγκατάσταση στο 1ο Γυμνάσιο, δεν υπάρχει.

Δυστυχώς, μετά την ολότελα άστοχη πρόταση της ΔΑ σχετικά με την εκμίσθωση ιδιωτικού ακινήτου, η χρονοτριβή συνεχίζεται μέσω ανεπίσημων ψελλισμάτων που αφορούν στην μετεγκατάσταση του 7ου στο παλαιό Δημοτικό, στο Πλατάνι. Δηλαδή, ενός κτηρίου που για περισσότερο από 5 χρόνια παραμένει κλειστό, με γνωστό το ιστορικό της επιβαρυμένης κτηριακής κατάστασής του. Ενός κτηρίου με εξακριβωμένη ανεπάρκεια χώρων και αιθουσών για τους 160 μαθητές του 7ου. Ενός κτηρίου που βρίσκεται εκτός της περιφέρειας του 7ου Δημοτικού, γεγονός που εντείνει το φόβο της σταδιακής αποδυνάμωσής του, αφού πολλοί γονείς ίσως θελήσουν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε άλλα δημοτικά, με αποτέλεσμα τον κατακερματισμό της οντότητας του 7ου.

Κατά συνέπεια, καλούμε άμεσα τη ΔΑ να ακολουθήσει τη μοναδική αξιόπιστη πρόταση των τεχνικών υπηρεσιών και να επισπεύσει τις διαδικασίες μετεγκατάστασης του 7ου Δημοτικού στο 1ο Γυμνάσιο. Άλλος χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει. Ο Δήμος, δεν μπορεί να πετάει πλέον το μπαλάκι ούτε σε γονείς ούτε σε εκπαιδευτικούς, οξύνοντας έτσι τα πνεύματα. Δεν μπορεί να αποποιείται τις ευθύνες, που εκείνος και μόνο φέρει.

Τέλος, απευθυνόμαστε στην κοινότητα του 1ου Γυμνασίου, γνωρίζοντας ότι το εν λόγω θέμα έχει προκαλέσει και εκεί γενικότερη αναστάτωση. Τη σημερινή εποχή, έχουμε ανάγκη, όσο ποτέ άλλοτε, να προκρίνουμε στάσεις και συμπεριφορές που ενώνουν την κοινωνία. Να κινηθούμε σε κλίμα ομόνοιας και συναίνεσης. Κυρίως, όμως, να δώσουμε το παράδειγμα στα ίδια τα παιδιά μας. Είμαστε σίγουροι ότι οι γονείς του 1ου Γυμνασίου κατανοούν τη δεινή θέση των γονέων και των μαθητών του 7ου. Ότι συμμερίζονται το πρόβλημα. Ότι με τη στάση τους θα διευκολύνουν την επίλυση, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα ενότητας σε όλη την κοινωνία. Κι αυτό το μήνυμα θα είναι για όλους μας το μεγαλύτερο κέρδος.

# Γραφείο Τύπου

ADVERTORIALS