Οι θέσεις της Δίεσης για τις τηλεοπτικές συζητήσεις.Αδιανόητο η κεντρική εκπομπή του ΔΗΡΑΣ να αφιερωθεί σε ένα μόνο υποψήφιο.

Οι θέσεις της Δίεσης για τις τηλεοπτικές συζητήσεις.Αδιανόητο η κεντρική εκπομπή του ΔΗΡΑΣ να αφιερωθεί σε ένα μόνο υποψήφιο.

ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ #ΔΙΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ

Σήμερα (03/05/2014), ολοκληρώθηκε το «σήριαλ» των τεσσάρων συναντήσεων του διαπαραταξιακού συμβουλίου αναφορικά με την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου και των καθορισμό του προγράμματος των προεκλογικών εκπομπών.
Από την πρώτη συνάντηση η #δίεση κατέθεσε την πρόταση της, η οποία απορρίφθηκε και αναπτύσσεται λεπτομερώς παρακάτω:
Η αντιπαράθεση θέσεων, απόψεων και ιδεών για την πορεία του νησιού και την λειτουργία του δήμου, την προσεχή κρίσιμη πενταετία, αποτελεί υποχρέωση των παρατάξεων που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών.
Την αντιπαράθεση αυτή, η #δίεση την επιδιώκει. Είναι άλλωστε βασικό στοιχείο της δημοκρατίας. Είναι γνωστό ότι όπλο μας σε αυτή την αναμέτρηση, δεν είναι ούτε οι προσωπικές διευθετήσεις, ούτε οι πελατειακές σχέσεις. Όπλο μας είναι οι θέσεις μας.
Η πρόταση του ΔΗΡΑΣΚ, δεν μας βρίσκει σύμφωνους, ως προς το χρονοδιάγραμμα της. Θεωρούμε ότι την κρίσιμη τελευταία εβδομάδα των εκλογών, η βραδινή ζώνη του ΔΗΡΑΣΚ, δεν πρέπει να μετατραπεί σε ζώνη παρουσίασης των υποψηφίων.
Αντιθέτως, την τελευταία εβδομάδα, στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, θα πρέπει να κυριαρχήσει η αντιπαράθεση επί των θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες της Κω. Εκείνη την εβδομάδα θα πρέπει να τοποθετηθούν τα τραπέζια συζητήσεων με τους εκπροσώπους των παρατάξεων.
Ειδικά, την Παρασκευή (16 Μαΐου 2014), την ημέρα που κορυφώνεται η προεκλογική περίοδος, θεωρούμε αδιανόητο η κεντρική εκπομπή της δημοτικής τηλεόρασης να αφιερωθεί σε ένα μόνο υποψήφιο.
Σε αντιδιαστολή, την Παρασκευή, προτείνουμε, αντιπαράθεση των υποψηφίων δημάρχων. Προτείνουμε μάλιστα, και υπάρχει χρόνος για να οργανωθεί, την συμμετοχή, μετά από κλήρωση, πολιτών οι οποίοι θα θελήσουν να πάρουν μέρος και να απευθύνουν ερωτήσεις στους υποψηφίους δημάρχους. Ενημερωθήκαμε για την έλλειψη στελεχιακού δυναμικού στον ΔΗΡΑΣΚ και για αυτόν τον λόγο προσαρμόσαμε την πρότασή μας στις συνθήκες. Παρόλα αυτά η πρόταση μας για δεύτερο debate απερρίφθη.
Εμείς, τον προεκλογικό διάλογο, δεν τον αντιμετωπίζουμε ως μια διαδικασία πρωτοκόλλου. Επιμένουμε στην ουσία. Οι προτάσεις μας ήταν συγκεκριμένες και εύκολα υλοποιήσιμες. Προϋπέθεταν ότι και οι άλλες παρατάξεις έβλεπαν τον διάλογο, όχι ως μια προσχηματική διαδικασία, αλλά ως μια διαδικασία δημοκρατίας.
Οι παραπάνω γραπτές θέσεις αποτέλεσαν το πλαίσιο με το οποίο προσήλθε στην πρώτη συνεδρίαση ο εκπρόσωπος της #δίεσης, Βογιατζής Βασίλης. Θεωρούμε, ότι πρέπει να δημοσιοποιηθούν και να τεθούν στην κρίση των πολιτών.
Αλήθεια, τι προτιμούν οι πολίτες, την τελευταία Παρασκευή πριν τις εκλογές;
Συνέντευξη ενός μόνο υποψηφίου ή αντιπαράθεση όλων;

Ο εκπρόσωπος τύπου
Βογιατζής Βασίλης

ADVERTORIALS