Διασύνδεση ταμειακών-POS: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση – Ο Νίκος Σπυρόπουλος CEO και Software Analyst της εταιρίας i-spirit, μιλάει στο Kosnews24

Διασύνδεση ταμειακών-POS: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση –  Ο Νίκος Σπυρόπουλος CEO και Software Analyst της εταιρίας i-spirit, μιλάει στο Kosnews24

Έχει ήδη ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τη διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, να μην αφήνει περιθώρια για διαφορετικές ερμηνείες καθώς δήλωσε ότι "η διασύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές θα ολοκληρωθεί πάση θυσία".

Ο Νίκος Σπυρόπουλος, CEO και Software Analyst της εταιρίας i-spirit, μίλησε στο Kosnews24 δηλώνοντας ότι η Πέμπτη 29η Φεβρουαρίου είναι η τελευταία ημέρα για να λειτουργούν όλα στην εντέλεια, αφού την επομένη 1η Μαρτίου είναι προγραμματισμένο να πατηθεί το κουμπί της διασύνδεσης ταμειακών και POS και να τρέξουν τα πρόστιμα για τους υπόχρεους.

Να σημειωθεί ότι η προθεσμία απόκτησης POS παρατάθηκε έως τις 29 Φεβρουαρίου με την πρόβλεψη μη επιβολής προστίμων έως το τέλος Μαρτίου, υπό την προϋπόθεση να έχει γίνει η παραλαβή αλλά όχι η εγκατάσταση. Από την 1η Απριλίου, η μη εγκατάσταση POS, στους 35 νέους κλάδους, εγκυμονεί πρόστιμο 1.500 ευρώ, για να ακολουθήσει και το πολλαπλάσιο πρόστιμο της μη διασύνδεσης.

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές

Η εφαρμογή του θα ξεκινήσει την 1η Μαρτίου του 2024 και οπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης θα τηρηθεί με θρησκευτική ευλάβεια και δεν θα λάβει καμία νέα παράταση.

Διασύνδεση ταμειακών μηχανών με τα POS

Με την ολοκλήρωση της διασύνδεσης σε ένα κατάστημα, κάθε φορά που ένας πελάτης επιθυμεί να πληρώσει με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα, θα πρέπει προηγουμένως να έχει «χτυπηθεί» το αντίστοιχο ποσό στην ταμειακή προκειμένου στη συνέχεια να «ξεκλειδώσει» το POS για να προχωρήσει η συναλλαγή. Με αυτόν τον τρόπο, εξαλείφεται κάθε πιθανότητα αποφυγής έκδοσης φορολογικής απόδειξης όταν πρόκειται για συναλλαγές με χρήση κάρτας με αποτέλεσμα τη σημαντική αποκάλυψη κρυμμένης μέχρι σήμερα φορολογητέας ύλης.

Δειτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Σπυρόπουλος στο παρακάτω βίντεο

ADVERTORIALS