Διασύνδεση POS με τις ταμειακές: Πραγματοποιήθηκε σεμινάριο από τον Σύλλογο Φοροτεχνικών-Λογιστών Κω. Δείτε τις αλλαγές

Διασύνδεση POS με τις ταμειακές: Πραγματοποιήθηκε σεμινάριο από τον Σύλλογο Φοροτεχνικών-Λογιστών Κω. Δείτε τις αλλαγές

Το σεμινάριο αφορούσε τη διαβίβαση όλων των παραστατικών των εσόδων των επιχειρήσεων προς την ΑΑΔΕ.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης αναλύθηκαν κυρίως τεχνικά θέματα.

Ριζικές αλλαγές έρχονται στον τρόπο που θα λειτουργούν τα POS σε συνάρτηση με τη διασύνδεσή τους με τις ταμειακές μηχανές, καθώς και με τον τρόπο που θα εκδίδονται οι αποδείξεις. Το kosnews24 βρέθηκε στο σεμινάριο που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Φοροτεχνικών-Λογιστών Κω, με σκοπό την ενημέρωση των μελών τους για τις επικείμενες αλλαγές.

O εισηγητής του σεμιναρίου κ. Νικόλαος Σπυρόπουλος, CEO και Software Analyst της εταιρίας i-spirit, μίλησε στην κάμερα του kosnews24.

IMG-1c03ec67f390a83226ab91a25e1e9bf1-V.jpg

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ

Μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου, οι επαγγελματίες θα πρέπει να έχουν προχωρήσει την παραγγελία ή την προμήθεια POS, έτσι ώστε να μην τους επιβληθεί πρόστιμο, ενώ η ημερομηνία διασύνδεσης ταμειακών μηχανών με POS, είναι η 1η Μαρτίου του 2024.

Από την 1η Μαρτίου δεν θα υφίσταται πληκτρολόγιο στα POS ή δεν θα δίνεται η δυνατότητα πληκτρολόγησης του ποσού. Ότι ποσό λέει η απόδειξη αυτό θα μπορεί να πληρώνει ο πελάτης με την πιστωτική ή χρεωστική του κάρτα.

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις υποχρεούνται, το αργότερο έως τις 29 Φεβρουαρίου του 2024, να αναβαθμίσουν την ταμειακή μηχανή τους, εφόσον απαιτείται, και να ολοκληρώσουν τη διασύνδεση με τα POS τους, καλώντας πιστοποιημένο τεχνικό ΦΗΜ.

Από την 1η Μαρτίου 2024, τα τερματικά αποδοχής καρτών πληρωμών (EFT POS) δεν θα λειτουργούν αυτόνομα για χρεωστικές συναλλαγές. Δηλαδή δεν θα επιτρέπεται να εισάγεται με πληκτρολόγηση στο POS το ποσό πληρωμής. Το ποσό θα βγαίνει από την ταμειακή μηχανή.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τις δηλώσεις που παραχώρησαν στη δημοσιογράφο του kosnews24 Άννα Σαρηγιάννη, ο κ. Νιλόλαος Σπυρόπουλος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φοροτεχνικών-Λογιστών Κω Μιχάλης Κώστογλου.

ADVERTORIALS