Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κω Ηλίας Παπαποστόλου μιλάει στο kosnews24 - Πόσο θα επηρεαστούν οι καταναλωτές από τις καταστροφές στη Θεσσαλία

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κω Ηλίας Παπαποστόλου μιλάει στο kosnews24 - Πόσο θα επηρεαστούν οι καταναλωτές από τις καταστροφές στη Θεσσαλία

Ρεπορτάζ Άννα Σαρηγιάννη


Βαρύτατο πλήγμα και στην αγροτική παραγωγή της χώρας, από τις τεράστιες καταστροφές στον θεσσαλικό κάμπο, από την κακοκαιρία Daniel.

''Οι φορείς πρέπει να προνοήσουν για μια παρόμοια κακοκαιρία και στην Κω'' , δηλώνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κω.

Βαρύ το πλήγμα στην αγροτική παραγωγή της Ελλάδας, με τις εκτιμήσεις των ειδικών να προβλέπουν αυξήσεις τιμών που μπορεί να φτάνουν ακόμα και σε διψήφια ποσοστά σε πολλά αγροτικά προϊόντα, μετά τις τεράστιες φυσικές καταστροφές στον θεσσαλικό κάμπο που προκάλεσε, η κακοκαιρία Daniel. 

Το kosnews24 επικοινώνησε με τον πρόεδρο του αγροτικού συλλόγου Κω κ. Ηλία Παπαποστόλου ο οποίος μας ενημέρωσε για την κατάσταση μετά τις καταστροφές στην Θεσσαλία και πως ενδέχεται να επηρεαστούν οι Κώοι καταναλωτές. “Αρχικά να εκφράσουμε τη λύπη μας και τη συμπαράστασή μας στους Θεσσαλούς συναδέλφους και πολίτες.  Οι τεράστιες καταστροφές στο κέντρο της αγροτικής παραγωγής, τον θεσσαλικό κάμπο, θα αλλάξουν τελείως το τοπίο . Σιγουρα την αλλαγή θα την επωμιστεί ο καταναλωτής.” , δήλωσε. 

Εν συνεχεία στην ερώτηση της γράφουσας για το πως και αν θα καλυφθούν οι ελλείψεις σε γενικό επίπεδο ο κύριος Παπαποστόλου απάντησε ότι το πιο πιθανό είναι οι ελλείψεις να καλυφθούν με εισαγωγές. Ακόμη ανέφερε ότι οι ελλείψεις θα φανούν κοντά στον Νοέμβριο “ Οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει να καλλιεργούν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη τα προϊόντα με τα οποία θα προμηθεύσουν την αγορά από τον Νοέμβρη και έπειτα. ''Καταλαβαίνετε ότι οι ελλείψεις θα φανούν στα ράφια και στο πορτοφόλι του καταναλωτή την περίοδο του χειμώνα”.

Ακόμα ο πρόεδρος των αγροτικού συλλόγου Κω ρωτήθηκε για το εάν οι ντόπιοι παραγωγοί μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του νησιού: « Απ’ όσο γνωρίζω πολλοί συνάδελφοι έχουν ενισχύσει τις παραγωγές τους για το χειμώνα. Υπάρχουν όμως προϊόντα π.χ πιπεριές, τα οποία δεν καλλιεργούνται στην Κω, έτσι αναγκαστικά θα πρέπει να τα εισάγουμε” 

Ακόμα ο κύριος Παπαποστόλου κάλεσε τους αρμόδιους φορείς να αφυπνιστούν και να προνοήσουν, για μια τυχόν παρόμοια κακοκαιρία στην περιοχή μας « Τα τελευταία χρόνια πρέπει να μας γίνουν μάθημα και να περιμένουμε τα πάντα. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα πάντα. Τίποτα δεν είναι δεδομένο .Καλώ τους φορείς να δραστηριοποιηθούν ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι. Πρέπει να καθαριστούν τα ποτάμια, είναι αναγκαίο και απαραίτητο να προνοούμε.”

ADVERTORIALS