Οι εκδηλώσεις σε Κω και Νίσυρο στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Eurobank για το Δημογραφικό, ''Μπροστά για την Οικογένεια''

Οι εκδηλώσεις σε Κω και Νίσυρο στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Eurobank για το Δημογραφικό, ''Μπροστά για την Οικογένεια''

Την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Ιουνίου, το μη κερδοσκοπικό Σωματείο Be-Live πραγματοποίησε ενημερωτικές εκδηλώσεις για την εξωσωματική γονιμοποίηση και τις δράσεις του στα νησιά Κω & Νίσυρο, αντίστοιχα.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας Eurobank για το Δημογραφικό, Μπροστά για την Οικογένεια που παρέχει πλέγμα δράσεων για τη στήριξη νέων οικογενειών από τον Έβρο, τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα έως και το Καστελόριζο. Σε αυτό το πλαίσιο, μέσω της συνεργασίας με την Be-Live, η Eurobank στηρίζει την παροχή δωρεάν υπηρεσιών εξωσωματικής γονιμοποίησης σε ζευγάρια με προβλήματα γονιμότητας, που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά. Από την αρχή του προγράμματος έχουν γεννηθεί 13 μωρά, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη 11 εγκυμοσύνες. Να σημειωθεί πως κατά την εκδήλωση στη Νίσυρο η Be-Live ανακοίνωσε την απόφαση του Σωματείου για την αναδοχή του νησιού και τη δωρεάν κάλυψη των θεραπειών εξωσωματικής γονιμοποίησης σε υπογόνιμα ζευγάρια.

Στις δύο εκδηλώσεις, οι γυναικολόγοι αναπαραγωγής και ιδρυτές της Be-Live, κ.κ. Βασίλης Κελλάρης και Χάρης Χηνιάδης, είχαν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν το όραμα, τους στόχους και τις δράσεις της Be-Live αλλά και να συζητήσουν με τους συμμετέχοντες για τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης και για τις προϋποθέσεις σχετικά με τις δωρεάν θεραπείες εξωσωματικής με την υποστήριξη του Σωματείου.

Ο Γενικός Διευθυντής Marketing & Εταιρικής Επικοινωνίας της Eurobank, κ. Μιχάλης Βλασταράκης, ευχαρίστησε θερμά τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη στήριξη στην Πρωτοβουλία, καθώς επίσης και τα τοπικά στελέχη της Eurobank για τη σημαντική συμβολή τους στην επιτυχημένη διοργάνωση των εκδηλώσεων. Όπως δήλωσε: «Με τη συμπλήρωση δύο χρόνων προσφοράς στις τοπικές κοινωνίες των ανατολικών συνόρων της χώρας, επιβεβαιώνεται η αρχική μας εκτίμηση ότι οι νέοι άνθρωποι χρειάζονται συνεχή στήριξη από την Πολιτεία αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα για να αντεπεξέρχονται στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, είτε όταν αποφασίζουν να δημιουργήσουν οικογένεια ή στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν τις ευκαιρίες που της αξίζουν στην οικογένεια που ήδη έχουν. Οι γεννήσεις αλλά και οι εγκυμοσύνες σε εξέλιξη στα νησιά του Αιγαίου, μας κινητοποιούν ακόμα περισσότερο για ουσιαστικές παρεμβάσεις στη στήριξη της οικογένειας και την αντιμετώπιση του δημογραφικού.».

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Έπαρχος Κω, κ. Ιωάννης Καμπάνης, επαινώντας το έργο της Be-Live και της Eurobank, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ευαισθητοποίηση του κοινού στα σημαντικά αυτά ζητήματα καθώς και τη σημασία να εξασφαλίζονται ίσες ευκαιρίες ενημέρωσης σε όλη τη χώρα. Τον κ. Μιχάλη Βλασταράκη, συνόδευαν τα στελέχη της Eurobank, κ. Πάνος Καρδάσης, Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης & Ειδικών Έργων, κ. Χρήστος Φραγκούλης, Περιφερειακός Διευθυντής Δωδεκανήσων και η κα Σιμόνη Κουτσάκη, Διευθύντρια του Καταστήματος Eurobank στην Κω. Στη Νίσυρο, ο Δήμαρχος, κ. Χριστοφής Κορωναίος, καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Be-Live και της Eurobank και ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία και την προσφορά του προγράμματος στους κατοίκους του νησιού.

Νίσυρος 17062023.jpg

ΚΩ 16062023.jpg

ADVERTORIALS