Ανακοίνωση φορέων της Κω υπέρ της δημιουργίας του Αναπτυξιακού Οργανισμού, με στόχο τη διεκδίκηση έργων και πόρων - Ποιοι υπογράφουν

Ανακοίνωση φορέων της Κω υπέρ της δημιουργίας του Αναπτυξιακού Οργανισμού, με στόχο τη διεκδίκηση έργων και πόρων - Ποιοι υπογράφουν

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Οι παρακάτω επαγγελματικοί και επιστημονικοί Φορείς της Κω εκφράζουμε την αγωνία των μελών μας για τις δύσκολες μέρες που ζει η κοινωνία μας και η τοπική οικονομία.

Το πρωτόγνωρο πλήγμα στον τουρισμό, που προκάλεσε η πανδημία του Covid-19, έχει δημιουργήσει μεγάλη ανασφάλεια σε όλους μας, για το μέλλον των επιχειρήσεων, των εργαζομένων και των οικογενειών μας.

Παρόλα αυτά φαίνεται να δημιουργείται ελπίδα με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα ενεργοποιηθεί σε λίγους μήνες, με σημαντικό ρόλο παράλληλα με τα λοιπά Τομεακά, Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα για την εκτέλεση έργων στις Περιφέρειες και στους Δήμους.

Ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία για την οικονομία του νησιού μας να σχεδιάσει το μέλλον της, με έργα των οποίων το όφελος θα διαχυθεί σε όλη την κοινωνία.

Δυστυχώς όμως, όπως όλοι γνωρίζουμε, η υποστελέχωση των υπηρεσιών οδηγεί στον κίνδυνο να χαθεί η ευκαιρία.

Για όλους αυτούς τους λόγους εκτιμούμε ότι κινείται σε σωστή κατεύθυνση η συμφωνία των Δήμων Κω, Αστυπάλαιας και Νισύρου, να δημιουργήσουν Αναπτυξιακό Οργανισμό, με στόχο την διεκδίκηση έργων και πόρων για τα νησιά μας.

Πέραν των υπολοίπων σας τονίζουμε πως βάσει του νέου νομοσχεδίου που ετοιμάζεται από το υπουργείο τουρισμού, ο μόνος τρόπος για τη δημιουργία οργανισμού διαχείρισης τουρισμού (DMO) είναι μέσα από την αναπτυξιακή εταιρία.

Η Κως δεν πρέπει να μείνει πίσω. Δεν επιτρέπεται να χάσει την ευκαιρία.

Οι πολιτικές δυνάμεις του Δήμου μας πρέπει να λειτουργήσετε προωθητικά, βλέποντας το μέλλον.

Απευθύνουμε έκκληση σε όλους σας, ενόψει και της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, να συμφωνήσετε σε ένα κοινό πλαίσιο που θα προωθεί και δε θα αναστέλλει το εγχείρημα του Αναπτυξιακού Οργανισμού.

Η εμπειρία μας από συνεργασίες σε διάφορα σχήματα είναι θετική, για αυτό και στηρίζουμε τέτοιες κοινές δράσεις.

Τολμήστε και δράστε. Ο χρόνος τελειώνει για όλους μας.

Μετά τιμής,

Οι Φορείς

Επιμελητήριο Δωδεκανήσου- Παράρτημα Κω

Τ.Ε.Ε Δωδεκανήσου - Μόνιμη Επιτροπή Κω

Ένωση Ξενοδόχων Κω

Εμπορικός Σύλλογος Κω

Σωματείο Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων Κω

Σωματείο Επιχειρήσεων Εστίασης Κω

Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Νήσου Κω

Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ταξί Κω

φωτογραφία shutterstock

ADVERTORIALS