Τη λειτουργία των καταστημάτων μέσω της υπηρεσίας «click away» για την εορταστική περίοδο ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, εξειδικεύοντας τα μέτρα και τους κανόνες για τις επιχειρήσεις λιανεμπορίου που θα ανοίξουν.

Η μέθοδος του click away με την οποία θα κάνουμε τις αγορές μας για τις γιορτές των Χριστουγέννων είναι μία μέθοδος που εφαρμόζεται διεθνώς. Το click away, που θα εφαρμοστεί - με το λιανεμπόριο κλειστό και εν μέσω κορονοϊού και lockdown - προβλέπει τα εξής τρία βήματα:

  • Γίνεται ηλεκτρονική ή τηλεφωνική παραγγελία του προϊόντος.
  • Ο καταναλωτής προπληρώνει το προϊόν.
  • Τέλος, με το αποδεικτικό παραγγελίας - πληρωμής παραλαμβάνει το προϊόν από ειδικά διαμορφωμένο, εξωτερικό χώρο του καταστήματος

Όπως τόνισε ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν τα ψώνια τους είτε μέσω e-shop, είτε μέσω του click away στέλνοντας τον κωδικό 2.

Στην Ελλάδα οι "νεοφιλελεύθεροι" χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς... από εσάς! Στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

Τη μέθοδο του click away η κυβέρνηση επιτρέπει για 2 βασικούς λόγους:

  • Διότι οι υπηρεσίες ταχυμεταφορών εχουν φτάσει στα όριά τους
  • Για να δωθεί μία ανάσα ανακούφισης στα καταστήματα και τις επιχειρήσεις.

Προκειμένου να μετακινηθούν στα μαγαζιά οι πολίτες θα μπορούν να επιδείξουν την ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής ή το μήνυμα SMS με τα στοιχεία της επιχείρησης.

"Τονίζω ότι θα επιτρέπεται μόνο ένα άτομο να παραλαμβάνει την παραγγελία του και όχι ομάδες προσώπων. Η παραγγελία θα παραδίνεται σε έναν και θα παραλαμβάνεται από έναν", τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

"Αν παρατηρηθούν εικόνες συνωστισμού απλά και μόνο για να κάνουν κάποιοι άσκοπες μετακινήσεις, σε αυτή την περίπτωση θα αναγκαστούμε να αποσύρουμε τη λετουργεία. Η διαδικασία γίνεται με την προϋπόθεση ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε τι κάνουμε", συμπλήρωσε ο υπουργός.

Το μέτρο του click away επιτρέπεται μόνο για τα καταστήματα που έχουν είσοδο από ανοιχτό χώρο και όχι σε mall ή κλειστά εμπορικά κέντρα.