Επιστολή του ΣΕΠΕ ΚΩ σε Περιφερειάρχη και Έπαρχο Κω, σχετικά με το πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covιd-19

Επιστολή του ΣΕΠΕ ΚΩ σε Περιφερειάρχη και Έπαρχο Κω, σχετικά με το πρόγραμμα Ενίσχυσης Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covιd-19

Αξιότιμε Περιφερειάρχη, αγαπητέ  Έπαρχε Κω,

Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών της Κεντρικής Μακεδονίας για το πρόγραμμα της Περιφέρειας μέσω του οποίου μπορούν να λάβουν 5.000-50.000 ευρώ (το ποσό αντιστοιχεί στο 50% των δαπανών του 2019) ως κεφάλαια κίνησης, χωρίς την υποχρέωση να τα επιστρέψουν. Στο λίγο διάστημα που είναι ανοιχτό το πρόγραμμα για υποβολή αιτήσεων μαθαίνουμε ότι ενδιαφέρθηκαν δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις. Μαθαίνουμε παράλληλα, ότι πολλές άλλες Περιφέρειες της χώρας ακολουθούν το παράδειγμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και ενισχύουν τις επιχειρήσεις της περιοχής τους με τη συγκεκριμένη οικονομική δράση.

Στο νησί μας, που από το 2015 και μετά έχει απανωτά δοκιμαστεί από προσφυγικό, σεισμό, και εσχάτως από την πανδημία του covid-19 και τις παρενέργειες της στον τουρισμό και την οικονομία,  η ανάγκη των επιχειρήσεων για ρευστότητα είναι πλέον θέμα επιβίωσης. Ειδικά οι επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης, όσες κατόρθωσαν να λειτουργήσουν μέσα σ’ αυτές τις πρωτοφανείς συγκυρίες, είδαν τα έσοδα τους να καταβαραθρώνονται και ο κίνδυνος μαζικών πτωχεύσεων είναι προ των πυλών.  

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε αν έχετε ξεκινήσει τις διεργασίες για ένα αντίστοιχο πρόγραμμα. Σε αντίθετη περίπτωση σας καλούμε να προβείτε σ’ όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη αντίστοιχου προγράμματος και στην δική μας Περιφέρεια. Είναι πασιφανές, ότι μια τέτοια δράση οικονομικής βοήθειας, θα συμβάλει στη στήριξη της λειτουργίας των επιχειρήσεων και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας στην περιοχή μας.

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ του ΣΕΠΕΚΩ

Ο Πρόεδρος                                              ο Γραμματέας

Μανιάς Βασίλης                                       Σεγραίδος Γιώργος

ADVERTORIALS