Έρχεται λίστα από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Σερβιτόρων, με ξενοδοχεία στην Κω που δεν πληρώνουν τους εργαζομένους

Έρχεται λίστα από το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Σερβιτόρων, με ξενοδοχεία στην Κω που δεν πληρώνουν τους εργαζομένους

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησαν την Πέμπτη 13 Αυγούστου, μέλη του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων & Σερβιτόρων Κω σχετικά με τις εξελίξεις στον κλάδο.

Τη συνέντευξη τύπου άνοιξε η Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω κ. Ιωάννα Λάμπρου, η οποία μάλιστα έδωσε την είδηση της ημέρας, λέγοντας πως την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιευθεί λίστα με τις ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες δεν έχουν πληρώσει τους εργαζομένους τους από την αρχή της θερινής περιόδου.

Η κ. Λάμπρου σημείωσε πως αρκετοί εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή δεν έχουν πάρει το επίδομα Ιουνίου, με την κυβέρνηση όπως δήλωσε, να κάνει ό,τι μπορεί για να εξασφαλίσει τα πάντα στην μεγάλη εργοδοσία και να εξαθλιώσει ακόμα περισσότερο τους εργαζομένους.

Αναφορικά με τα στοιχεία που έχει το Σωματείο σχετικά με τον τουρισμό, φαίνεται πως 156 ξενοδοχεία έχουν ανοίξει στο νησί μας, ενώ απασχολούνται περίπου 6.000 εργαζόμενοι σε σχέση με 12.000 που ήταν πέρυσι, κάτι το οποίο συνεπάγεται πως η ανεργία στον κλάδο έχει φτάσει το 50%.

Η κ. Λάμπρου δήλωσε πως αυτό το καλοκαίρι είναι μια πρόβα τζενεράλε για το μεγάλο ξενοδοχειακό κεφάλαιο, να έχει φθηνούς εργαζόμενους, να τους απασχολεί όσο θέλει, όποτε θέλει και να τους δίνει όσα θέλει.

Η Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων κλείνοντας τόνισε πως οι επόμενοι μήνες και ειδικότερα ο χειμώνας, θα είναι δύσκολοι, αφού ήδη αρκετοί συμπολίτες μας δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε το μέλος του Σωματείου κ. Γιώργος Νάτσης, ο οποίος ανέφερε τα αιτήματα του Σωματείου, ενώ ακολούθησε η κ. Γιαννάκου Αναστασία (Γεν Γραμματέας Σωματείου Ξεν/λων & Σερβιτόρων Κω) η οποία αναφέρθηκε στη μάχη, που δίνει συμπολίτισσά μας για τη ζωή της, κάνοντας κάλεσμα σε όποιον μπορεί να βοηθήσει  (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ)

Τη συνέντευξη τύπου, έκλεισε η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Κική Μακρή, η οποία αφού σχολίασε τις συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο, έκανε κάλεσμα στους εργαζομένους να έρθουν σε επικοινωνία με το Σωματείο και το Εργατικό Κέντρο, έτσι ώστε να ενημερωθούν αλλά και να συμμετέχουν στις δράσεις που θα ακολουθήσουν.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου

ice_screenshot_20200813-204913.png

ADVERTORIALS