ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ: Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλ. Ελευθερίας και η παρέμβαση στην Ένωση Ξενοδόχων.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ: Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλ. Ελευθερίας και η παρέμβαση στην Ένωση Ξενοδόχων.

Συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας και παρέμβαση στην Ένωση Ξενοδόχων Κω, διοργάνωσε το απόγευμα της Πέμπτης 28 Μαΐου, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Σερβιτόρων Κω, για τις εξελίξεις στον τουρισμό και τα προβλήματα των εργαζομένων.

Αρχικά πραγματοποιήθηκε ομιλία της Προέδρου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω κ. Ιωάννας Λάμπρου στην Πλατεία Ελευθερίας και στη συνέχεια ακολούθησε πορεία έως τα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Κω.

Κατά την ομιλία της η κ. Λάμπρου ανέφερε πως κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να μείνει χωρίς εισόδημα είτε ανοίξουν τα ξενοδοχεία είτε όχι, καλώντας το κράτος και τους εργοδότες να πληρώσουν με βάση την κλαδική τους σύμβαση και από τις 10 του Ιούνη όλοι εργαζόμενοι που δούλευαν το 2019 στα ξενοδοχεία, να επαναπροσληφθούν.

Στη συνέχεια τετραμελής επιτροπή συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Κω κ. Σβύνου Κωνσταντίνα, ενημερώνοντας την για τα αιτήματα των εργαζομένων.

Η κ. Σβύνου σημείωσε πως οι ξενοδόχοι και οι εργαζόμενοι έχουν κάτι κοινό, τον τουρισμό και ο κάθε εργοδότης θα στηρίξει τους εργαζόμενους όσο το δυνατόν καλύτερα,  ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως ''έχει αποδειχθεί ότι στα δύσκολα έχουμε μάθει να δίνουμε τα χέρια και να βγαίνουμε νικητές'''.

Δείτε παρακάτω στο βίντεο που ακολουθεί τόσο τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας όσο και τη συνάντηση στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων.

ADVERTORIALS