Στη «Διαύγεια» η ΚΥΑ για επιδότηση ανεργίας εργαζομένων λόγω πτώχευσης της Thomas Cook

Στη «Διαύγεια» η ΚΥΑ για επιδότηση ανεργίας εργαζομένων λόγω πτώχευσης της Thomas Cook

 

Απόφαση, για επιδότηση ανεργίας με λιγότερα ένσημα, για όσους έμειναν άνεργοι λόγω πτώχευσης ThomasCook

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αναρτήθηκε στη Διαύγεια, η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια για τη χορήγηση του τακτικού επιδόματος ανεργίας σε ασφαλισμένους που έχουν απασχοληθεί κατά το έτος 2019 σε επιχειρήσεις που συνδέονταν με την εταιρεία «ThomasCookGroupPLC».

Σύμφωνα με την απόφαση (ΦΕΚ 4915/Β/31.12.2019) που υπογράφεται από τους υπουργούς Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, δικαιούχοι της τακτικής επιδότησης ανεργίας με κατ’ ελάχιστον 80 ημέρες εργασίας αντί 100 ημερών στην ασφάλιση του κλάδου ανεργίας του ΟΑΕΔ, είναι οι ασφαλισμένοι που πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

- Απασχολήθηκαν κατά το έτος 2019 σε επιχειρήσεις που συνδέονταν με την εταιρεία «ThomasCookGroupPLC».

- Απασχολήθηκαν κατά το έτος 2019 σε επιχειρήσεις, των οποίων η αξία των φορολογητέων εκροών κατά το διάστημα από 1/1/2019 έως 30/9/2019 από την επιχείρηση «ThomasCookGroupPLC» υπερέβησε ποσοστό 25% τη συνολική αξία των εκροών του ίδιου διαστήματος.

- Η εργασιακή τους σχέση είτε έληξε (Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου) είτε καταγγέλθηκε από την επιχείρηση μετά τις 23/9/2019.

Για την ένταξη στην επιδότηση αυτή, πλέον των δικαιολογητικών που απαιτούνται σύμφωνα με τις κείμενες περί τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας διατάξεις, οι ασφαλισμένοι οφείλουν να προσκομίζουν αντίστοιχα για κάθε περίπτωση υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 των επιχειρήσεων στην οποία δηλώνεται η σύνδεσή τους με την επιχείρηση «ThomasCookGroup PLC», απόφαση χορήγησης αναστολής καταβολής του Φ.Π.Α. του αρθρ. 7 του ν. 4638/2019 (Α΄181), από τον Προϊστάμενο της οικείας ΔΥΟ ή βεβαίωση από την επιχείρηση για το σύνολο των φορολογητέων εκροών της περιόδου από 1/1/2019 έως 30/9/2019 και για το σύνολο των φορολογητέων εκροών από την επιχείρηση «ThomasCookGroup PLC» για την ίδια περίοδο

Για τους δικαιούχους η διάρκεια της τακτικής επιδότησης ανεργίας παρατείνεται κατά ένα μήνα, ήτοι ορίζεται σε τέσσερις μήνες και πέντε ημέρες. Η παράταση ισχύει και για όσους δικαιούχους κατά τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης έχουν ήδη υποβάλει αίτηση ή έχουν υπαχθεί στην τακτική επιδότηση ανεργίας.

ADVERTORIALS