Η παρέμβαση του Δ. Σαράντη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΒΕΔ, για την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού στην Κω - Νέο μέλος ο Δ. Κώστογλου

Η παρέμβαση του Δ. Σαράντη στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΒΕΔ, για την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού στην Κω - Νέο μέλος ο Δ. Κώστογλου

Συζήτηση έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση, του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, για τις δράσεις που θα υλοποιηθούν στην Κω για την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού.

«Η Κως διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού . Δεν αποκαλείται τυχαία νησί του ποδηλάτου. Το 1960 είχε εκπαιδευτές μάθησης ποδηλάτων σε τουρίστες. Το νησί διαθέτει 250.000 ποδήλατα. Συγκρινόμενη με ευρωπαικές πόλεις όπως το Αμστερνταμ και το Βερολίνο είναι η πρώτη σε χρήση ποδηλάτου», είπε ο κ. Σαράντης.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια τη χρήση βοηθάει το επίπεδο έδαφος του νησιού και οι όμορφες διαδρομές.

«Διαθέτει δε δίκτυο ποδηλατοδρόμων πόλης που ξεκινάει από την παραλία του Φάρου και φθάνει μέχρι την ακτή στο Ψαλίδι σε απόσταση 15 χιλιομέτρων. Εκτός από τους τουρίστες και αρκετοί ντόπιοι προτιμούν το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους. Επίσης υπάρχουν και ορεινές διαδρομές για ποδήλατο στο νησί που περνάει από το Πυλί και καταλήγει στην Κέφαλο . Ο κάθε ποδηλάτης έχει το χρόνο στη διαδρομή να ανακαλύψει την ιστορία την κουλτούρα την αγροτική και βιοτεχνική παραγωγή από τα οινοποιία τα τυροκομία τη γαστρονομία της Κω», είπε ο κ. Σαράντης και τόνισε πως μόνο στη Γερμανία υπάρχουν εκατομμύρια ποδηλάτες .

«Αυτό σημαίνει ότι για την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού μπορούμε να απευθυνθούμε σε μια από τις μεγάλες τουριστικές αγορές. Στην Ολλανδία το 70% των κατοίκων κάνει χρήση ποδηλάτου», είπε ο κ. Σαράντης.


«Μελέτη του ευρωκοινοβουλίου έδειξε 2,2 δισεκατομμύρια ποδηλατικές εξορμήσεις στην Ευρώπη», τόνισε.

Ο κ. Σαράντης έχει θέσει ήδη το θέμα στο δήμαρχο Κω κ, Θεοδόση Νικηταρά που στηρίζει το εγχείρημα ενώ συζήτησε για το θέμα εκτός από το ΕΒΕΔ και με τον εντεταλμένο για θέματα τουρισμού στα Δωδεκάνησα κ. Κώστα Χρυσοχοίδη σήμερα στην Περιφέρεια.


Επίσης νέο μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΒΕΔ στο τμήμα της Κω ο κ. Δημήτρης Κώστογλου. Καταλαμβάνει τη θέση του κ. Σιφωνιού που παραιτήθηκε λόγω συνταξιοδότησης.

Πηγή: Skyrodos.gr 

ADVERTORIALS