Ξεκίνησαν οι εξορμήσεις της ΑΑΔΕ στα νησιά - Πώς γίνονται οι έλεγχοι

Ξεκίνησαν οι εξορμήσεις της ΑΑΔΕ στα νησιά - Πώς γίνονται οι έλεγχοι

Ξεκίνησαν οι εξορμήσεις της ΑΑΔΕ.  Στόχος να γίνουν τουλάχιστον 50.500 έλεγχοι ως το τέλος Οκτωβρίου. Θα ξεκινάνε από τις αποδείξεις και θα φτάνουν ως τα φορολογικά βιβλία. Το βάρος, όπως κάθε χρονιά, θα πέσει στα νησιά.

 Με αεροπλάνα και πλοία καταφθάνουν οι «ράμπο» της εφορίας στους τουριστικούς προορισμούς προκειμένου να «ξεσκονίσουν»  επιλεγμένους στόχους και όντας άγνωστοι  θα ελέγχουν  καταστήματα και λοιπές επιχειρήσεις(τουριστικές εγκαταστάσεις, καταλύματα, εστίαση). Πρώτοι στη λίστα βρίσκονται όσοι ελέχθηκαν πέρσι και τους υποβλήθηκε πρόστιμο για να εξακριβωθεί εάν είναι υπότροποι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Επιχειρησιακό Σχέδιο θερινών εξορμήσεων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από τις αρχές του Ιουνίου. Στόχος να γίνουν τουλάχιστον 50.500 έλεγχοι ως το τέλος Οκτωβρίου. Θα ξεκινάνε από τις αποδείξεις και θα φτάνουν ως τα φορολογικά βιβλία, ενώ για το μεγαλύτερο μέρος των ελέγχων (7 στους 10) θα χρησιμοποιηθούν μεταφερόμενοι εφοριακοί.  Για παράδειγμα, οι ελεγκτές που εργάζονται στην Κρήτη θα πραγματοποιούν ελέγχους σε άλλα νησιά και αντίστροφα.Το  85% των ελέγχων σύμφωνα με το σχέδιο θα γίνει εντός των επαγγελματικών εγκαταστάσεων. 

ADVERTORIALS