Μέρκελ: Δεν μιλήσαμε με τον Τσίπρα για ΦΠΑ

Οικονομια Παρασκευή, 20η Ιουλίου 2018
93e94463646b9b9c0cf6cfd051d02ec8.jpg

Δεν τίθεται θέμα «συμψηφισμού» της επαναπροώθησης των προσφύγων με το ΦΠΑ, είπε- Κρίσιμης σημασίας χαρακτήρισε τις σχέσεις Γερμανίας-ΗΠΑ, η καγκελάριος και επεσήμανε πως η ΕΕ δεν μπορεί να εξαρτάται από τις ΗΠΑ

Στο «πάγωμα» του ΦΠΑ στα νησιά που υποδέχονται τους περισσότερους πρόσφυγες αναφέρθηκε η Άνγκελα Μέρκελ δηλώνοντας πως δεν μίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα πριν την ανακοίνωση του σχετικού μέτρου.

«Πρέπει να συνεχίζουμε να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο» είπε η κ. Μέρκελ αναφερόμενη στη μεταμνημονιακή εποπτεία.
Η κυρία Μέκρελ διέψευσε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τον συμψηφισμό ανάμεσα στην επαναπροώθηση των προσφύγων με τη διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ σε συγκεκριμένα νησιά της Ελλάδος, λέγοντας πως «δεν συνδέουμε τα δύο. Αυτό δεν θα ήταν καλό για κανέναν από τους δύο μας. Βρέθηκε τρόπος να εξισορροπηθεί αυτή η αλλαγή» και υπενθύμισε πως η αλλαγή στο τρέχον Ελληνικό Πρόγραμμα θα περάσει τον Αύγουστο και από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Κρίσιμης σημασίας χαρακτήρισε τις σχέσεις Γερμανίας-ΗΠΑ, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και επεσήμανε πως η ΕΕ δεν μπορεί να εξαρτάται από τις ΗΠΑ.

Οι δηλώσεις Μέρκελ έρχονται μετά τις κατηγορίες του Ντόναλντ Τραμπ πως το Βερολίνο είναι «όμηρος» της Ρωσίας λόγω της ενεργειακής εξάρτησής του.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη σχέση εργασίας της με τον Τραμπ, η Μέρκελ είπε σε συνέντευξη Τύπου: «Μπορεί κάποιος να πει πως οι αξίες ή το συνηθισμένο πλαίσιο εργασίας μας είναι αυτή τη στιγμή υπό ισχυρή πίεση».

«Ωστόσο, η διατλαντική σχέση εργασίας, περιλαμβανομένης εκείνης με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, είναι κρίσιμης σημασίας για εμάς και θα συνεχίσω να την καλλιεργώ», πρόσθεσε.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επιδοκίμασε εξάλλου την πρόσκληση που απηύθυνε ο Ντόναλντ Τραμπ στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να συναντηθούν στην Ουάσινγκτον το φθινόπωρο.

«Νομίζω πως θα μπορούσε να γίνει και πάλι μια κανονικότητα, ο Ρώσος και ο Αμερικανός πρόεδρος να συναντώνται», είπε.

Για τους διατλαντικούς δεσμούς, η καγκελάριος είπε πως η ιστορία έδειξε πως η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν διαφωνίες πολλές φορές «αλλά αξίζει πάντα τον κόπο να επιλύονται αυτές οι διαμάχες».

Η Μέρκελ είπε ακόμη πως είχε δίκιο όταν έλεγε πριν από έναν χρόνο πως η Ευρώπη δεν μπορεί πλέον να εξαρτάται από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την επιβολή της τάξης στον κόσμο, και πως χρειάζεται να πάρει τα πράγματα που είναι εγγύτερα σε αυτήν στα δικά της χέρια.

«Δεν μπορούμε να εξαρτιόμαστε από την υπερδύναμη των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε η Μέρκελ.

protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
penthos1_fa_new.png
Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Κω για τον αιφνίδιο θάνατο 26χρονου

Βαρύ πένθος έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία της Κω η είδηση του αιφνίδιου θανάτου ενός 26χρονου συμπολίτη μας, που έφυγε από τη ζωή τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

kut34.jpg
Συμπλοκή μεταξύ ανηλίκων στο hotspot στο Πυλί - Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένας 15χρονος

Συμπλοκή σημειώθηκε χθες, Σάββατο 27 Δεκεμβρίου, στο hotspot στο Πυλί, με εμπλεκόμενους τρεις ανήλικους αλλοδαπούς.

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
13 °C
Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 5:35ΜΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency