Βενζίνη στα ύψη, στην Κω, Λέρο, Χίο, Λέσβο και Σάμο με αύξηση ΦΠΑ 24% από την 1η Ιουλίου

Βενζίνη στα ύψη, στην Κω, Λέρο, Χίο, Λέσβο και Σάμο με αύξηση ΦΠΑ 24% από την 1η Ιουλίου

 Καταργούνται οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ στα 5 (τελευταία) νησιά του Αιγαίου από την 1η Ιουλίου 2018. Ακριβαίνουν όλα τα προϊόντα καθώς και οι υπηρεσίες αυξημένης ζήτησης.

Στα ύψη θα εκτιναχθούν οι συντελεστές ΦΠΑ  στην Κω, Λέρο, Χίο, Λέσβο και Σάμο. Η αύξησή τους θα πυροδοτήσει από την από την 1η Ιουλίου 2018, στα συγκεκριμένα νησιά υπέρμετρες ανατιμήσεις σε εκατοντάδες προϊόντα και αγαθά ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσίες αυξημένης ζήτησης.

 Οι κάτοικοι των παραπάνω  νησιών θα χάσουν το 2018 τουλάχιστον 5% επιπλέον του ετήσιου εισοδήματός τους, μέσω των έμμεσων φόρων που πληρώνουν όλοι ανεξαιρέτως σε κάθε τους συναλλαγή. Για παράδειγμα, αν ένα νοικοκυριό δαπανά 10.000 ευρώ τον χρόνο για να ζήσει στα νησιά αυτά, θα χάσει περίπου τα 500, μόνον και μόνον σε έξτρα ΦΠΑ για ό,τι αγοράζει.

  Έτσι, ένα λίτρο αμόλυβδη βενζίνη που πωλείται σήμερα στην Κω έναντι 1,785 ευρώ, από 1ης  Ιουλίου  θα εκτοξευθεί, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ από 17% σε 24% και μόνον.Αξίζει να επισημανθεί πως η μερίδα του λέοντος, σχεδόν 1 ευρώ, στην τελική τιμή της βενζίνης αφορά σε φόρους και τέλη.

 Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού έρχεται να προστεθεί ακόμα ένα πλήγμα στην οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιωτών.

 Όσο για το  αντισταθμιστικό μέτρο, το λεγόμενο «μεταφορικό ισοδύναμο» που προανήγγειλε η κυβέρνηση μένει να εφαρμοστεί και να ξεκαθαριστεί τι ακριβώς θα είναι και ποιους τελικά θα ωφελήσει. 

ADVERTORIALS