Πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας ζητά το Ευρωκοινοβούλιο

Πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας ζητά το Ευρωκοινοβούλιο

Ψήφισμα με το οποίο ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναστείλει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, ως αποτέλεσμα της υπαναχώρησης της Τουρκίας από τα δημοκρατικά ιδεώδη επέδωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Το συγκεκριμένο ψήφισμα που επικυρώθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στο Στρασβούργο έχει μη δεσμευτικό χαρακτήρα και απευθύνεται στις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς επίσης και στην Κομισιόν, το εκτελεστικό όργανο της Ένωσης, οι οποίες τρέχουν από κοινού τις διαδικασίες για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η έκθεση υποστηρίζει την πρόταση της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σύμφωνα με την οποία το μπλοκ θα πρέπει να «αναστείλει επίσημα» τις διαπραγματεύσεις ένταξης με την Τουρκία.

 Ωστόσο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέρριψε προτάσεις που τέθηκαν επί τάπητος από μέλη ακροδεξιών κομμάτων με τις οποίες ζητούσαν από την Ένωση να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στην Τουρκία, τερματίζοντας ή τελειώνοντας οριστικά τη διαδικασία ένταξης.

Οι διαδικασίες ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εκκίνησαν το 2005, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουν παραμείνει στον πάγο.

skai.gr

ADVERTORIALS