Τουρκία: Ο DJ του Reina που γλίτωσε από θαύμα - η μαρτυρία του σοκάρει

Τουρκία: Ο DJ του Reina που γλίτωσε από θαύμα - η  μαρτυρία  του  σοκάρει

Η μαρτυρία του DJ του Reina στην Κωνσταντινούπολη  που γλίτωσε από θαύμα

 «Αισθανόμουν την αναπνοή του. Αισθανόμουν τα βήματά του. Μέτρησα τέσσερις γεμιστήρες. Έλεγα Θεέ μου, ας είναι ο τελευταίος. Κάθε φορά που τελείωνε ο γεμιστήρας έριχνε κάτι στο πάτωμα που φώτιζε τον χώρο για να βλέπει», λέει στην εφημερίδα Χουριέτ ο DJ του Ρέινα, Τζαν Σαράτς.

Επί 45 ολόκληρα λεπτά ο DJ του Reına έζησε τον τρόμο και το φόβο με την ανάσα του να κόβεται κάθε φορά που άκουγε τον δράστη να αλλάζει γεμιστήρα. Κρύφτηκε στην καμπίνα του DJ μαζί με άλλους και γλίτωσε από το θάνατο. Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε τις περιγράφει στην εφημερίδα Χουριέτ.

Η ώρα ήταν 23:58 (22:58 ώρα Ελλάδος) όταν ο δράστης κρατώντας στο χέρι του την τσάντα που έκρυβε τα σύνεργά του επιβιβάστηκε σε ταξί στην περιοχή Ζειτίνμπουρνου. Στις 1:15 αποβιβάστηκε κοντά στο κλαμπ Reina και περπάτησε για τρία λεπτά μέχρι το νυχτερινό κέντρο. Συνολικά χρησιμοποίησε έξι γεμιστήρες, ενώ για να μην χάνει χρόνο είχε ενώσει τους γεμιστήρες ανά δύο με ταινία. Ο δράστης χρησιμοποίησε στρατιωτικό υλικό, αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Χρησιμοποίησε Καλασνίκοφ τύπου ΑΚ 47 και σφαίρες από ατσάλι.

Σύμφωνα με την περιγραφή του DJ του Reina, Τζαν Σαράτς, αρχικά όταν ακούστηκε ο πρώτος πυροβολισμός ο κόσμος νόμισε ότι κάποιοι κάνουν πλάκα. «Μετά άρχισε να γαζώνει τον κόσμο. Αμέσως κρυφτήκαμε στην καμπίνα του DJ. Μετά ακούγαμε μόνο πυροβολισμούς. Πυροβολούσε εκείνους που έβλεπε στο πάτωμα. Ξαφνικά ήρθε κοντά μας. Αισθανόμουν την αναπνοή του. Αισθανόμουν τα βήματά του. Μέτρησα τέσσερις γεμιστήρες. Έλεγα Θεέ μου, ας είναι ο τελευταίος. Φοβηθήκαμε πολύ. Άκουσα τρεις φορές στα αραβικά: "Ο Θεός είναι μεγάλος". Λίγα λεπτά αργότερα αφού έφυγε ήρθε η αστυνομία» λέει ο DJ που σώθηκε από θαύμα από τις σφαίρες του δολοφόνου.

Η αστυνομία εισβάλλοντας στο κλαμπ μετά το μακελειό δεν μπορούσε να γνωρίζει αν μέσα στο νυχτερινό μαγαζί ήταν μόνο άμαχος πλυθησμός και φώναζε «Παραδοθείτε». Όπως λέει ο Σαβάς:«Εμείς δεν δώσαμε καμία απάντηση». «Ξαπλώστε στο πατωμα» έλεγαν.

«Εμείς φωνάζαμε "βοήθεια". Ήρθαν οι ειδικές δυνάμεις». Ο ίδιος αποκάλυψε ότι όταν ο ίδιος μπήκε στο μαγαζί η αστυνομία του έκανε τρεις φορές έλεγχο. «Αναρωτιέμαι πώς μπήκε μέσα ο δράστης με τέτοια ασφάλεια. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Κατάφερα να βγω από την κρυψώνα μετά από 45 λεπτά» είπε.

Προσθήκη σχολίου