Φορτηγό έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένους στο Βερολίνο 12 νεκροί 48 τραυματίες [εικόνες]

Φορτηγό έπεσε πάνω σε συγκεντρωμένους στο Βερολίνο  12 νεκροί  48 τραυματίες [εικόνες]

01:37

Με αίμαβάφτηκε η χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου. Φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος σκοτώνοντας τουλάχιστον  12 ανθρώπους

και τραυματίζοντας 48. Την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση ανέλαβε το ISIS.

Ο τραγικός απολογισμός κάνει λόγο για  12 νεκρούς και τουλάχιστον  48 τραυματίες.

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση το βράδυ της Δευτέρας (19/12). Την είδηση μετέδωσε η Washington Times, επικαλούμενη ιρακινές πηγές.

Σύμφωνα με την αστυνομία συνελήφθη ένας άνθρωπος ως ύποπτος για την επίθεση ενώ ένας δεύτερος οδηγός φέρεται να είναι νεκρός.

Με πολωνικές πινακίδες το φορτηγό -Πιθανόν εκλάπη

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι το φορτηγό είχε πολωνικές πινακίδες και ότι ανήκει σε πολωνική μεταφορική εταιρεία, η οποία είπε στις αρχές πως το όχημα έφυγε από την

Πολωνία το απόγευμα της Δευτέρας, με προορισμό το Βερολίνο. Τους είπαν ακόμη ότι έχασαν την επαφή με τον οδηγό στις 4 το απόγευμα (τοπική ώρα).

Υπάρχει η πιθανότητα κλοπής του φορτηγού, σύμφωνα με τον Guardian. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας έδωσε συνέντευξη σε πολωνικό ραδιοφωνικό σταθμό, λέγοντας ότι ο ξάδελφός του ταξίδευε με το φορτηγό προς το Βερολίνο και ότι ήθελε να περάσει εκεί το βράδυ.

Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να φανταστεί τον ξάδελφό του να προκαλεί το περιστατικό, γιατί έχει 15 χρόνια οδηγικής εμπειρίας σε φορτηγά.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο CNN: «δεν είμαι ειδικός, αυτό όμως που μπορώ να σας πω είναι ότι το φορτηγό κινείτο

με περίπου 40 μίλια την ώρα (64 χλμ.) και δεν φάνηκε να φρενάρει καθόλου».

Το λουτρό αίματος στο Βερολίνο, θυμίζει πολύ την περίπτωση του μακελειού στη Νίκαια της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου 2016,

οπότε ένα φορτηγό τρομοκράτη έπεσε σε πλήθος που γιόρταζε την ημέρα της Ανεξαρτησίας της Γαλλίας, σκοτώνοντας 86 και τραυματίζοντας 434 ανθρώπου

21:59

Η αστυνομία επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός ατόμου και τον τραυματισμό αρκετών ακόμα

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι αρχές στο Βερολίνο, μετά την είσοδο φορτηγού σε χριστουγεννιάτικη αγορά της γερμανικής πόλης

, με συνέπεια το θάνατο τουλάχιστον ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό αρκετών ακόμη.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το απόγευμα (τοπική ώρα). Το φορτηγό εισέβαλε στον χώρο που είχε στηθεί η χριστουγεννιάτικη αγορά της πλατείας Breitscheidplatz, στο δυτικό Βερολίνο.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε τον θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό αρκετών ακόμα, ενώ ο εκπρόσωπος των γερμανικών αρχών το χαρακτήρισε «σοβαρό περιστατικό».

Στο σημείο ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι διασκέδαζαν και πραγματοποιούσαν τα ψώνια τους ενόψει των Χριστουγέννων.

ADVERTORIALS