Αστυνομικός ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη. ΦΩΤΟ

Αστυνομικός ο δολοφόνος του Ρώσου πρέσβη. ΦΩΤΟ

Ο εκτελεστής του Αντρέι Καρλόφ είναι ο 22χρονος Μερτ Αλτιντάς από το Αϊδίνιο - Υπηρετούσε στην τουρκική αστυνομία από το 2014

Μετά τη φονική επίθεση κατά του Ρώσου πρεσβευτή, Αντρέι Καρλόφ, κατά τη διάρκεια έκθεσης Τέχνης στην Αγκυρα, νέες πληροφορίες προκύπτουν σχετικά με την ταυτότητα του δράστη.

Αρχικά, πληροφορίες ήθελαν τον ένοπλο να εισέρχεται στο χώρο της έκθεσης «Η Ρωσία με τα μάτια των Τούρκων», να δήλωσε ότι είναι αστυνομικός και να έφερε πλαστή αστυνομική ταυτότητα.

Εντούτοις, σύμφωνα με νέα στοιχεία ο 22χρονος Μερτ Αλτιντάς από το Αϊδίνιο ήταν πράγματι αστυνομικός και, μάλιστα, υπηρετούσε σε ειδική κατασταλτική μονάδα αστυνομικού τμήματος της Άγκυρας. Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο δήμαρχος της Άγκυρας.

Ο 22χρονος όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, πριν ανοίξει πυρ πυροβολώντας θανάσιμα τον Καρλόφ και τραυματίζοντας πολλούς ακόμα ανθρώπους, φώναξε «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και έλεγε: «Μην ξεχάσετε το Χαλέπι, μην ξεχάσετε τη Συρία».

Εν τω μεταξύ, στη δημοσιότητα έχει δοθεί φωτογραφία που φέρεται να απεικονίζει την αστυνομική κάρτα του Αλτιντάς, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητά της.

protothema.gr


ADVERTORIALS