Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από το σεισμό στην Ιταλία-Τουλάχιστον 38 νεκροί, 120 αγνοούμενοι

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων από το  σεισμό στην Ιταλία-Τουλάχιστον 38 νεκροί, 120 αγνοούμενοι

Σεισμός μεγέθους 6,2 βαθμών έπληξε νωρίς σήμερα την κεντρική Ιταλία στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 38 ανθρώπους ενώ δεκάδες κτίρια έχουν καταστραφεί και πολλοί άνθρωποι είναι ακόμη παγιδευμένοι στα συντρίμμια, σύμφωνα με μαρτυρίες και την ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

Υπολογίζεται ότι περίπου 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι ενώ 10 νεκροί ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια στην περιφέρεια Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας.

Οι εκπρόσωποι της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας εκτιμούν ότι υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι και άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια, κάτι που σημαίνει ότι ο τελικός απολογισμός θα είναι πιθανότατα ακόμη βαρύτερος.

Το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Agi μετέδωσε πως οι αγνοούμενοι είναι γύρω στους εκατό, παγιδευμένοι μέσα στα σπίτια τους που κατέρρευσαν ενώ κοιμούνταν στην Πεσκάρα ντελ Τρόντο, συνοικία της κοινότητας του Αρκουάτα ντελ Τρόντο, ενός από τα τρία χωριά που έχουν πληγεί περισσότερο.

«Ψάχνουμε ένα σημείο στο οποίο να μεταφέρουμε τους νεκρούς», δήλωσε ο δήμαρχος του Αματρίτσε. Ένα μεγάλο μέρος του νοσοκομείου του χωριού έχει καταρρεύσει και οι κύριοι δρόμοι που οδηγούν στην κατοικημένη περιοχή παραμένουν κλειστοί.

Οι προσπάθειες απεγκλωβισμού πολλών τραυματιών βρίσκονται σε εξέλιξη σε τουλάχιστον πέντε χωριά της κεντρικής Ιταλίας.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να επισκεφθεί την σεισμόπληκτη περιοχή ο Ιταλός υπουργός υποδομών Γκρατζιάνο Ντελρίο, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

Στο μεταξύ, είναι ακόμη πιο δύσκολο να μπορέσει να γίνει μια συνολική εκτίμηση των καταστρεπτικών επιπτώσεων του σεισμού, λόγω του ότι έχει σημειωθεί σειρά κατολισθήσεων, με αποτέλεσμα να έχουν απομονωθεί πολλές αγροτικές περιοχές.

ADVERTORIALS