θα αναβαθμιστούν αισθητικά οι χώροι αφίξεων στα αεροδρόμια της Κω & της Ρόδου

θα αναβαθμιστούν αισθητικά οι χώροι αφίξεων στα αεροδρόμια της Κω & της Ρόδου

aerodromio kws

Την ενίσχυση της λειτουργίας του Κρατικού Αεροδρομίου "Διαγόρας" στο επίπεδο της λειτουργίας του πληροφοριακού συστήματος ενημέρωσης στον χώρο αφίξεων αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κατά την χθεσινή συνεδρίαση του. Η έλλειψη προσωπικού για την ανωτέρω λειτουργία του αεροδρομίου, είναι το σημείο στο οποίο η παρέμβαση του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, όπως ακριβώς έχει πράξει και στο παρελθόν, θα δώσει την λύση που για την τρέχουσα τουριστική περίοδο έχει ανάγκη το αεροδρόμιο της Ρόδου.

Επιπλέον, στον τομέα της εικόνας των αεροδρομίων του Νομού μας, αποφασίσθηκε να αναλάβει το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου την πρωτοβουλία αισθητικής αναβάθμισης του χώρου αφίξεων με την ταυτόχρονη τοποθέτηση μηνυμάτων καλωσορίσματος και οικονομικού χαρακτήρα. Η αρχή θα γίνει με τα αεροδρόμια της Ρόδου και της Κω και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα αεροδρόμια των υπολοίπων νησιών του Νομού.

Η οικονομική ενίσχυση του Δωδεκανησιακού Ιδρύματος Υποτροφιών και η έγκριση της συμμετοχής του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου στον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού Κω- Νισύρου είναι αποφάσεις που ελήφθησαν από του Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κατά την ίδια συνεδρίαση.

Στο επίπεδο της αξιοποίησης Κοινοτικών κονδυλίων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου αποφάσισε την συμμετοχή του μέσω της υποβολής προτάσεων στα πλαίσια της 3ης Πρόσκλησης του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Κύπρος 2007-2013.

Συγκεκριμένα, αποφασίσθηκε η κατάθεση πρότασης στους τομείς της Προβολής των τοπικών επιχειρήσεων, της στήριξης της ανταγωνιστικότητας των τοπικών παραγωγικών μονάδων, της ανάπτυξης εφαρμογών πράσινης οικονομίας και της διασυνοριακής συνεργασίας σε θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.

ADVERTORIALS