"Αλκυόνα ή το Ταξίδι της Ιφιγένειας": Πρώτο Διεθνές μαθητικό βραβείο για την καλλιτεχνική δημιουργία δημόσιων σχολείων της Κω

"Αλκυόνα ή το Ταξίδι της Ιφιγένειας": Πρώτο Διεθνές μαθητικό βραβείο για την καλλιτεχνική δημιουργία δημόσιων σχολείων της Κω
"Αλκυόνα ή το Ταξίδι της Ιφιγένειας": Πρώτο Διεθνές μαθητικό βραβείο στην κατηγορία  project για την καλλιτεχνική δημιουργία δημόσιων σχολείων της Κω για τους πρόσφυγες και την ξενιτιά,  με αφορμή την ιστορία του ποντιακού Ελληνισμού. 
 
Πρώτο βραβείο στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο "Έλληνες της Ανατολής: Πόντος, Μικρασία, Θράκη" απέσπασαν επάξια τα γυμνάσια Ζηπαριου, Αντιμάχειας καθώς και το Γενικό Λύκειο Αντιμάχειας της Κω στα Δωδεκάνησα. Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ με τη στήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών. 
 
Το ποίημα που δημιούργησαν οι μαθητές βασίστηκε στο β' στάσιμο της τραγωδίας του Ευρυπίδη "Ιφιγένεια η εν Ταύροις" και κατόπιν μελοποιήθηκε με πρωτότυπη μουσική σύνθεση. Άκρως ενδιαφέρουσα και συγκινητική υπήρξε η σύμπραξη των σχολικών μονάδων με τον ιστορικό και πάντα δραστήριο Σύλλογο Ποντίων Κω "Ο Ξενιτέας". 
 
Θερμά Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς μας, τους μαθητές μας, το Σύλλογο Ποντίων Κω "Ο Ξενιτέας" και σε όλους τους συμμετέχοντες! 
 
Είστε Αξιέπαινοι!
ADVERTORIALS