Ο Κώος Ζαχαρίας Σουρασής ηγείται επένδυσης που αγγίζει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, στην Αυστραλία - Τι δηλώνει ο ίδιος

Ο Κώος Ζαχαρίας Σουρασής ηγείται επένδυσης που αγγίζει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, στην Αυστραλία - Τι δηλώνει ο ίδιος

Eπένδυση που αγγίζει τα 2 δισεκατομμυρίων δολάρια παίρνει σάρκα και οστά στα δυτικά της Μελβούρνης.

Ο Κωακής καταγωγής πρόεδρος της Western Melbourne Group, Ζαχαρίας Σουρασής, είναι το βασικό πρόσωπο που ηγείται της προσπάθειας για την κατασκευή του πρώτου ιδιόκτητου αθλητικού σταδίου της Αυστραλίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Κυριακής Κάππα που δημοσιεύθηκε στην Αυστραλιανή εφημερίδα Νέος Κόσμος (πατήστε εδώ), μετά από πέντε χρόνια διαπραγματεύσεων, ο ιδιοκτήτης της Western United, Western Melbourne Group (WMG) υπέγραψε συμβόλαιο με το Δημοτικό Συμβούλιο της Wyndham και κατέβαλε 10 εκατομμύρια δολάρια, δηλώνοντας στα Αυστραλιανά μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι έγινε η αρχή για μια τεράστια επένδυση με τον ίδιο να δηλώνει χαρακτηριστικά :

«Ο αθλητισμός είναι αυτό που βοήθησε την οικογένειά μου και πολλές οικογένειες μεταναστών να ενωθούν με τον αυστραλιανό τρόπο ζωής και είναι ένα βασικό συστατικό που βοηθά μια κοινότητα να οικοδομηθεί, δημιουργώντας ενότητα. Οι παππούδες και οι γονείς μου ήταν πολύ σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι. Ο μοναδικός τους στόχος ήταν να δημιουργήσουν μια καλή ζωή για την οικογένειά μας στην Αυστραλία. Ενώ ήταν στη δουλειά, τα ξαδέρφια μου και εγώ παίζαμε κάθε άθλημα που μπορείτε να σκεφτείτε, κάτι που μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε νέες φιλίες και μας κράτησε μακριά από προβλήματα, χαρούμενους και υγιείς».

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-05-29 133414.png

Ακόμα ο κ. Σουρασής τόνισε ότι η Κως ως γενέτειρα του είναι η λατρεία του.

«Η αγάπη μου για το νησί είναι γνωστή και είναι σίγουρα ένα από τα βασικά μου πάθη. Σίγουρα έπαιξα τον ρόλο μου να βάλω την Κω στον χάρτη με τους Αυστραλούς. Όταν επιστρέφω στην Κω, σκέφτομαι και εκτιμώ την κληρονομιά μου και την καταγωγή της οικογένειάς μου. Οι παππούδες μου έφυγαν από αυτόν τον παράδεισο, για να μας δώσουν μια καλύτερη ζωή στην άλλη άκρη του κόσμου, όπου δεν γνώριζαν κανέναν και δεν μπορούσαν να μιλήσουν τη γλώσσα. Είμαι ευγνώμων για όλα όσα έχουμε στη ζωή, αλλά αν δεν ήταν οι θυσίες που έκαναν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας και οι γονείς μας, δεν θα είχαμε τις πολυτέλειες και τη ζωή που έχουμε την τύχη να έχουμε σήμερα» δήλωσε ο κ. Σουρασής.

Ο κ. Σουράσης δήλωσε επίσης ότι ο όμιλος έχει επενδύσει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα και σκοπεύει να κατασκευάσει ένα ορθογώνιο στάδιο χωρητικότητας 15.000 ατόμων. Η πολιτειακή κυβέρνηση έχει ήδη εγκρίνει το σχέδιο του Ομίλου Western Melbourne για την κατασκευή του γηπέδου, με στόχο να μετατρέψει το Tarneit σε «μια πυκνή εμπορική ζωντανή πόλη». Θα περιλαμβάνει αθλητικές εγκαταστάσεις προπόνησης, μια εσωτερική αθλητική αρένα, οικιστικούς χώρους με πάνω από 1.000 καταλύματα, καθώς και καταστήματα λιανικής, ιατρικές και υγειονομικές ανέσεις.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-05-29 133401.png

ADVERTORIALS