Χείμαρρος ο Ηλίας Χρυσόπουλος - Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο kosnews24 με θέμα το νοσοκομείο της Κω. Δείτε το βίντεο

Χείμαρρος ο Ηλίας Χρυσόπουλος - Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο kosnews24 με θέμα το νοσοκομείο της Κω. Δείτε το βίντεο

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε στο kosnews24 ο υποδιοικητής του νοσοκομείου της Κω, κ. Ηλίας Χρυσόπουλος

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στον Πλάτανο του Ιπποκράτη, με τα θέματα που συζητήθηκαν να αφορούν στο νοσοκομείο του νησιού, που καθημερνά μονοπωλεί αρνητικά τόσο την τοπική ειδησεογραφία όσο και τις συζητήσεις της τοπικής κοινωνίας.

Ο κ. Χρυσόπουλος μίλησε στη δημοσιογράφο του kosnews24 Άννα Σαρηγιάννη, δίνοντας απαντήσεις που θα συζητηθούν, αποκαλύπτοντας γεγονότα και καταστάσεις, για πρώτη φορά.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με τον υποδιοικητή του νοσοκομείου Κω να αναφέρεται στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό δικαιοσύνης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί της Κω, με τον κ. Χρυσόπουλο να μεταφέρει στον υπουργό, όπως δήλωσε, τα προβλήματα του υπάρχοντος νοσοκομείου, τονίζοντας ότι η ανέγερση του νέου νοσοκομείου θα βοηθήσει πολύ.

Στην ερώτηση πώς γίνεται η ανέγερση ενός κτηρίου να λύσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης, ο κ. Χρυσόπουλος τόνισε ότι η υποστελέχωση του νοσοκομείου, οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, εκ των οποίων οι σημαντικότερες  είναι οι κτιριακές υποδομές και η κατάσταση στον ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό καθώς αποτρέπουν τους γιατρούς να έρθουν στο νησί της Κω.

Σε ερώτηση για το εάν δίνονται οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς, την ώρα που δαπανώνται υπέρογκα ποσά στις αεροδιακομιδές, ο υποδιοικητής του νοσοκομείου ανέφερε ότι οι γιατροί μπορεί να φτάσουν και τα 6000 ευρώ μηνιαίως, λέγοντας πως το πρόβλημα δεν είναι το οικονομικό.

Η υποστελέχωση του ΕΚΑΒ στην Κω

Αναφορικά με την αδυναμία του ΕΚΑΒ να καλύψει ταυτόχρονα δύο σημαντικά περιστατικά στην Κω και τα πρόσφατα γεγονότα που είχαμε στο νησί μας, σε απόσταση λίγων μέτρων από το νοσοκομείο της Κω, ο κ. Χρυσόπουλος ανέφερε ότι το νησί έχει ένα ασθενοφόρο σε κάθε βάρδια, καθώς δεν υπάρχει προσωπικό να στελεχώσει τα άλλα δύο ασθενοφόρα που είναι σταθμευμένα. “Δεν υπάρχουν τραυματιοφορείς και διασώστες ανά την Ελλάδα” απάντησε ο κ Χρυσόπουλος, τονίζοντας ότι το κράτος πρέπει να τους δώσει περισσότερα χρήματα, ενώ υπογράμμισε ότι το ΕΚΑΒ δεν ανήκει στο νοσοκομείο της Κω, καθώς αποτελεί ξεχωριστό οργανισμό.

Ο κ. Χρυσόπουλος θέλησε να αναφερθεί στα όσα ακούγονται για την αμοιβή του από το νοσοκομείο τη Κω, ως υποδιοικητής, δηλώνοντας ότι δεν παίρνει ούτε ένα ευρώ, καθώς βρίσκεται εθελοντικά στη θέση αυτή, ενώ συμπλήρωσε ότι τον ενοχλεί πολύ όταν λέγονται ανακρίβειες για το όνομά του, κατηγορώντας για τα πάντα τη Διοίκηση του νοσοκομείου, δηλώνοντας μάλιστα και για ποιον λόγο συνεχίζει να μένει ακόμα, στη συγκεκριμένη θέση.

Υπάρχουν άνθρωποι μέσα στο νοσοκομείο που σαμποτάρουν ό,τι καλό γίνεται στο νοσοκομείο της Κω

Ο κ. Χρυσόπουλος για ακόμη μια φορά είπε ότι είναι αρκετοί οι γνωστοί - άγνωστοι, που αποτρέπουν τους νέους γιατρούς να μείνουν στο νοσοκομείο της Κω, αναφέροντας  ένα περιστατικό, που απέτρεψε σε μια επιλαχούσα ακτινολόγο να δεχθεί να εργαστεί στο νοσοκομείο μας.

“Αν δημοσιοποιούμε όσα έχουν πέσει στην αντίληψή μας ως διοίκηση, να είσαι σίγουρη ότι το νοσοκομείο θα είχε κλείσει”,δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσόπουλος, ενώ συμπλήρωσε ότι εάν είχε εναλλακτικές, δηλαδή γιατρούς και προσωπικό να αντικαταστήσει ορισμένους εργαζόμενους, θα ήταν ο πρώτος που θα πήγαινε στον εισαγγελέα να καταγγείλει τα όσα συμβαίνουν. Ακόμα ανέφερε ότι υπάρχουν άτομα στο νοσοκομείο, που είναι μόνο στο μισθολόγιο, χωρίς να δίνουν παρουσία στο ίδρυμα.

''Εάν τρακάρει ένα λεωφορείο και έχουμε 20 σοβαρά τραυματίες, σημειώστε ότι θα έχουμε 20 νεκρούς''

Σοκαριστική ήταν και η τοποθέτησή του για το ενδεχόμενο ενός σοβαρού μεγάλου τροχαίου ατυχήματος, δηλώνοντας ότι σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος με δεκάδες σοβαρά τραυματίες, τότε θα έχουμε και αρκετούς νεκρούς καθώς το δημόσιο σύστημα υγείας στο νησί δεν μπορεί να ανταπεξέλθει.

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το βίντεο με τη συνέντευξη του κ. Χρυσόπουλου.

ADVERTORIALS