Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ: Κάτω τα χέρια από τους συνδικαλιστές

Εργατικό Κέντρο ΒΣΔ: Κάτω τα χέρια από τους συνδικαλιστές

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Πορφυρίου 21, Κως - Τηλ/Φαξ: 2242022394 // email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. //
fb: @ergatiko.kentro.bsd // www.ekvsd.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Καταγγέλλουμε τη καταδικαστική απόφαση του Πλημμελειοδικείου Αθηνών σε βάρος του Προέδρου του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου, Φωτόπουλο Θανάση. Ο συνάδελφος συμμετείχε ως όφειλε στον μεγάλο 10ημερο απεργιακό αγώνα το 2019, στο εργοστάσιο των «Αφοί Βλάχου» για την επαναπρόσληψη του  Μεντή Μάη, εργαζόμενου της επιχείρησης και προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου-Ανατολικής Αττικής.

Η απόφαση του δικαστηρίου σε 10 μήνες φυλακή, δεν βασίζεται σε κανένα στοιχείο και σε καμία μαρτυρία. Είναι στοχευμένη δίωξη συνδικαλιστή και χτυπάει στο δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, αποδεικνύοντας ότι η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, άλλα έχει χαρακτήρα ταξικό, κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες της εργοδοσίας.

Η ποινικοποίηση των αγώνων των τελευταίων χρόνων δεκάδων συνδικαλιστών, δεν είναι απλά μια εξαίρεση, μια κακή και απαράδεκτη δικαστική απόφαση, αλλά είναι ο κανόνας απέναντι στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους, απέναντι στην υπεράσπιση της ζωής και των δικαιωμάτων τους.

Η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Φωτόπουλο Θανάση και σε όποιον αγωνιζόμενο διώκεται! Απαντάμε δυναμικά με μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 17/04/2024!

ADVERTORIALS