Σπουδαία κίνηση του ΑΣ ΦΟΙΒΟΣ Κω σε συνεργασία με την Περιφέρεια - Ξεκινάει τον Σεπτέμβριο τμήματα τοξοβολίας και καλαθοσφαίρισης για παιδιά με αυτισμό

Σπουδαία κίνηση του ΑΣ ΦΟΙΒΟΣ Κω σε συνεργασία με την Περιφέρεια - Ξεκινάει τον Σεπτέμβριο τμήματα τοξοβολίας και καλαθοσφαίρισης για παιδιά με αυτισμό

Τμήματα για παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού θα ξεκινήσει ο Α.Σ Φοίβος Κω στα αθλήματα της τοξοβολίας και της καλαθοσφαίρισης, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, με τίτλο “Foivos Awesome”.

Η Έπαρχος Κω - Νισύρου Κωνσταντίνα Σβύνου σε κοινές δηλώσεις της με τον πρόεδρο του ΑΣ ΦΟΙΒΟΣ ΚΩ Νίκο Μιμερίνη, ανέφεραν στο Kosnews24, ότι πάρθηκε η απόφαση να ιδρυθούν εξειδικευμένα τμήματα, με σεβασμό στα παιδιά και τους γονείς.

”Με σεβασμό στους γονείς που προσπαθούν να εντάξουν τα παιδιά τους να στον αθλητισμό, θεωρούμε σωστό ως σύλλογος που αφουγκράζεται τα προβλήματα και το θέμα του αυτισμού, να δημιουργήσουμε ένα τμήμα ειδικά για τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα, με κύριο συνεργάτη μας τον κύριο Κώστα Χατζήδαυιδ» , δήλωσε ο κ. Μιμερίνης.

Η Έπαρχος Κω - Νισύρου, με τη σειρά της, δήλωσε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να στηρίξει αυτή την προσπάθεια λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μιμερίνη , καθώς έφτανε μία απλή και σύντομη συζήτηση για να προχωρήσει και να ολοκληρώσει την πρόταση του. Βεβαίως ως Επαρχείο και ως Περιφέρεια, έχουμε αποδείξει εμπράκτως, ότι στηρίζουμε αυτές τις διαδικασίες και σ’ αυτό το εγχείρημα θα είμαστε δίπλα τους, με όλες τις δυνάμεις μας και με ότι μας επιτρέπεται. Συγχαρητήρια και στον διευθυντή τους Σβουρένειου κύριο Χατζηδαυίδ, ο οποίος είναι πάντα ενεργός και πρόθυμος και χαράζει δρόμο στα παιδιά που βρίσκονται στο Φάσμα του αυτισμού.
Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μπορέσουν αυτά τα παιδιά να έχουν διέξοδο, μέσα σε αθλητικές δραστηριότητες, άλλωστε υπάρχουν και πολλά παιδιά που διακρίνονται.”

Δείτε τι δήλωσαν στο βίντεο που ακολουθεί.

ADVERTORIALS