Ο Αγιορείτης μοναχός Νικήτας, από την Κω, μιλάει στο kosnews24 - '' Μια κουβέντα με τον Άγιο Παΐσιο με έκανε να γίνω μοναχός''

Ο Αγιορείτης μοναχός Νικήτας, από την Κω, μιλάει στο kosnews24 - '' Μια κουβέντα με τον Άγιο Παΐσιο με έκανε να γίνω μοναχός''

'' Έχω ζήσει πράγματα κατά τη διάρκεια της μοναχικής μου ζωής, με έχουν πείσει για το ότι υπάρχει κάτι ανώτερο.''

'' Δεν εξηγούνται όλα με τη λογική.''

'' Μια κουβέντα με τον Άγιο Παΐσιο με έκανε να γίνω μοναχός.''

Στη γενέτειρά του βρέθηκε για λίγες μέρες ο μοναχός από το Άγιο όρος Νικήτας που βρίσκεται στο περιβόλι της Παναγίας, από 20 χρονών, και μονάζει στο Ιερό Κελί της Παναγίας της Πορταΐτισσας που ανήκει στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου.

IMG-24550ff80d00f38bf8785db537c1cd96-V.jpg

Ο Αγιορείτης μοναχός Νικήτας μίλησε στην κάμερα του kosnews24 για την απόφασή του να αφιερωθεί στον θεό και να ζήσει τη μοναχική ζωή στο όρος  Άθως.


«Γεννήθηκα στην Κω. Έχω πολύ καλές αναμνήσεις στο νησί μου. Το νησί μου το αγαπώ πάρα πολύ και το λατρεύω. Εγώ με το Άγιο Όρος δεν είχα καμία σχέση, ούτε από μικρός είχα κάποια υπερβολική σχέση με την εκκλησία. Πήγαμε στο Άγιο Όρος για πρώτη φορά, ακούγοντας για ένα γέροντα - ξακουστό (τον Άγιο Παΐσιο). Είχα την χαρά και την ευλογία να μιλήσω μαζί του» , δήλωσε τονίζοντας ότι τα λόγια που το είπε ο Άγιος Παΐσιος τον έκαναν να θέλει να ακολουθήσει την μοναχική ζωή.


Ακόμα αναφέρθηκε και στον λογισμό που του ήρθε στο μυαλό την πρώτη φορά που είδε νέους μοναχούς, πως δηλαδή αφιερώθηκαν στον Θεό τόσο νέοι.


« Βλέποντας μορφωμένα παιδιά, νέα παιδιά να έχουν απαρνηθεί τα πάντα, εγώ με το φτωχό μου το μυαλό λέω τι αποτυχία έχουν ζήσει αυτοί οι άνθρωποι; Να βλέπεις δηλαδή νέα παιδιά να ζουν εκεί να ξυπνάνε άγρια χαράματα, να κάνουν αγρυπνίες κουραστικές, δωδεκάωρα και δεκαπεντάωρα .Τότε ο Γέροντας μου είπε κάποια πράγματα πάνω σε αυτό»


Ακόμα απάντησε και στην ερώτηση της γράφουσας αν ποτέ μετάνιωσε για την απόφαση του να αφιερωθεί στον Θεό και να γίνει μοναχός, με εκείνον να απαντάει ότι τα βιώματα που έχει ζήσει στην μέχρι τώρα μοναχική του ζωή, του έχουν αποδείξει ότι υπάρχει κάτι πολύ ανώτερο από αυτό που ζούμε και δεν μπορεί να το αναλύσει κάποιος με τη λογική.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην αείμνηστη ηγουμένη του Αγίου Νεκταρίου, γερόντισσα Μαριάμ, λέγοντας πως ήταν εκείνη που του έμαθε για τη μεταθάνατο ζωή αλλα τον μύησε και σε πνευματικά θέματα. Κλείνοντας έδωσε συμβουλές για το τι πρέπει να κάνει κάποιος για να έρθει κοντά στον Χριστό, ενώ έκανε ανοιχτό κάλεσμα σε όσους συμπατριώτες μας επιθυμούν να τον επισκεφθούν στο Άγιο Όρος και στο κελί του, να επικοινωνήσουν μαζί του .

Δείτε περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί

ADVERTORIALS