Αυξήσεις στον τιμοκατάλογο υπηρεσιών της Μαρίνας Κω - Δείτε την απόφαση

Αυξήσεις στον τιμοκατάλογο υπηρεσιών της Μαρίνας Κω - Δείτε την απόφαση

Η αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής της Μαρίνας Κω, έτσι ώστε να αυξηθούν τα έσοδά της, αποφασίσθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Μαρίνας Κω, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα ο Γενικός Διευθυντής της Μαρίνας Κω κ. Δρόσος Αντώνιος εισηγούμενος το θέμα έθεσε υπόψη των μελών του Δ.Σ. ότι πρέπει να υπάρξει μια αναπροσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής της Μαρίνας για να αυξηθούν τα έσοδά της.

Παράλληλα ο κ. Δρόσος παρουσίασε στα μέλη συγκριτική μελέτη από τον τιμοκατάλογο διαφόρων Μαρίνων στην Ελλάδα και στην Τουρκία.

Ανέφερε επίσης ότι αρκετές Μαρίνες πλέον δεν δημοσιεύουν τις τιμές τους στο website τους, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη συγκριτική μελέτη να ήταν αρκετή δύσκολη.

Από τη μελέτη αυτή προέκυψε ότι η Μαρίνα Κω χρεώνει τις υπηρεσίες της σε αρκετά ανταγωνιστικές τιμές σε σχέση με τις υπόλοιπες Μαρίνες που παρουσιάστηκαν στη μελέτη και παρά τις τελευταίες αυξήσεις στα τέλη ελλιμενισμού της τάξης του 10% συνεχίζει να χρεώνει χαμηλότερα σχεδόν από τις περισσότερες Μαρίνες.

Προτάθηκε μια αύξηση της τάξης του 10% σε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες με δεδομένα το υψηλότατο επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών της Μαρίνας Κω, τις ήδη πολύ ανταγωνιστικές τιμές, την τεράστια ζήτηση και τις νέες επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν άμεσα.

Στο δε Μανδράκι Κω, οι τιμές έχουν να αυξηθούν εδώ και πάρα πολλά χρόνια(από το 2013) και πρότεινε η αύξηση εκεί να είναι της τάξης του 20% και να εφαρμοστεί ένας ενιαίος τιμοκατάλογος υπηρεσιών για ιδιωτικά και ελληνικά επαγγελματικά σκάφη διότι πριν υπήρχε ξεχωριστός κατάλογος για τα επαγγελματικά σκάφη, επαγγελματικά τύπου γκουλέτα και ιδιωτικά σκάφη.

Η ζήτηση για θέσεις ελλιμενισμού είναι τεράστια και στο Μανδράκι Κω, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν πάρα πολλά σκάφη εκεί και η επιχείρηση, αλλά και το νησί της Κω να χάνουν αρκετά έσοδα, με δεδομένο ότι η επέκταση της Μαρίνας αργεί να πραγματοποιηθεί.

Ο Πρόεδρος της επιχείρησης κ. Καλέργης Ιωάννης επισήμανε ότι για την υπερβάλλουσα ζήτηση που παρατηρείται, αλλά και για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχεται στους πελάτες ,η αύξηση τιμών είναι επιβεβλημένη, λαμβάνοντας υπόψη και τα νέα έργα που πραγματοποιούνται (ανακαίνιση λουτρών, δημοπράτηση χώρου αναψυχής πρώην κτιρίου «Ολύμπια»,κτλ).

Στο δε Μανδράκι Κω ανέφερε πως τα ξύλινα επαγγελματικά, οι λεγόμενες γκουλέτες, είχαν μια μείωση της τάξης του 30%, με παλαιότερες αποφάσεις του Δ.Σ.

Η λογική ήταν ότι εφόσον μετέφεραν αρκετό κόσμο, κατ’ουσίαν είχαν δηλαδή χρήση επαγγελματικού σκάφους, προκειμένου να προσελκύσουν αυτά τα σκάφη, είχε αποφασιστεί παλαιότερα να τους δοθεί μια extra έκπτωση.

Με τον κ. Καλλέργη να διαφωνεί με αυτή τη λογική με δεδομένα τον ανταγωνισμό, την υπερβάλλουσα ζήτηση και την αναμενόμενη αύξηση των Τούρκων τουριστών, βάσει του νέου Νόμου, που διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό την είσοδο Τούρκων τουριστών στα ελληνικά νησιά για διακοπές.

Ο Προέδρος, πρότεινε να υπάρξει η αύξηση της τάξεως του 10% σε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες στη Μαρίνα Κω, στο Μανδράκι Κω να είναι της τάξεως του 20% σε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες και να παραμείνει μόνο για την τρέχουσα  σεζόν η έκπτωση του 30% (επί των νέων αυξημένων τιμών) στα μεγάλα ξύλινα επαγγελματικά σκάφη τύπου γκουλέτας.

Ο κ. Καλλέργης σημείωσε επιπλέον ότι στο Λιμένα Καρδάμαινας, όπου η Μαρίνα θα εκμεταλλευτεί περί τις είκοσι (20) θέσεις ελλιμενισμού, να υπάρχει η αντίστοιχη χρέωση με το Λιμένα Μανδρακίου Κω .


Το Δ.Σ. της Μαρίνας Κω αποφάσισε να:

- Εγκρίνει την αύξηση τιμοκατάλογου όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών στη Μαρίνα Κω ύψους 10% .


- Εγκρίνει την αύξηση τιμοκαταλόγου όλων των παρεχόμενων υπηρεσιών στο Μανδράκι Κω ύψους 20% σε όλα τα ιδιωτικά και ελληνικά επαγγελματικά σκάφη, με τη διευκρίνιση ότι μόνο για την φετινή σεζόν θα παραμείνει η έκπτωση στα μεγάλα ξύλινα επαγγελματικά σκάφη τύπου γκουλέτας ύψους 30% επί των νέων αυξημένων τιμών.


- Εγκρίνει την εφαρμογή του νέου τιμοκατάλογου Μανδρακίου Κω και στο Λιμένα Καρδάμαινας Κω

ADVERTORIALS