Αποφασίσθηκε η τοποθέτηση πλωτών προβλητών στο κρηπίδωμα απέναντι από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κω, για την κάλυψη αναγκών ελλιμενισμού μικρών σκαφών

Αποφασίσθηκε η τοποθέτηση πλωτών προβλητών στο κρηπίδωμα απέναντι από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κω, για την κάλυψη αναγκών ελλιμενισμού μικρών σκαφών

Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω η εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω, αναφορικά με την αντιμετώπιση τους προβλήματος της κάλυψης των αναγκών ελλιμενισμού μικρών σκαφών και της δυσχέρειας πρόσβασης στα αβαθή του λιμένα Μανδρακίου Κω και συγκεκριμένα στο κρηπίδωμα, απέναντι από το 3ο Δημοτικό σχολείο Κω.

Συγκεκριμένα αποφασίσθηκε η τοποθέτηση πλωτών προβλητών στο συγκεκριμένο σημείο του λιμανιού, για την κάλυψη αναγκών ελλιμενισμού μικρών σκαφών.

Μέχρι το 2017 (προ σεισμού) υπήρχε στο λιμένα Μανδρακίου και δεύτερη πλωτή προβλήτα (ξύλινη), η οποία κρίθηκε σκόπιμο να απομακρυνθεί λόγω βλαβών που υπέστη.

Λόγω αύξησης της ζήτησης ελλιμενισμού μικρών σκαφών στο κρηπίδωμα, απέναντι από το 3ο Δημοτικό σχολείο, κρίθηκε σκόπιμη η τοποθέτηση πλωτών προβλητών για την κάλυψη των αναγκών αυτών.

Αποφασίσθηκε η τοποθέτηση πλωτής για την κάλυψή των αβαθών σημείων του Μανδρακίου αλλά και η τοποθέτηση 2 πλωτών μήκους 15-30μ μήκους.

Τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι αρθρωτής τεχνολογίας, πλαστικοί κύβοι, αποδεκτού τύπου για θαλάσσια τοποθέτηση με επιφανειακή κάλυψη ρητινούχου ξύλου (WPC).

Η τοποθέτηση των πλωτών θα βοηθήσει στη μείωση του αντιμάμαλου των χειμερινών μηνών λόγω αντανάκλασης κυματισμών, κατά 15-25εκ περίπου.

Δείτε παρακάτω το σχετικό τοπογραφικό σκαρίφημα.

Στιγμιότυπο οθόνης 2024-03-19 084055.png

ADVERTORIALS