Στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα, ιδρύθηκε το τμήμα ΑΧΕΠΑ Κω «Ιπποκράτης»

Κοινωνια Τρίτη, 27η Φεβρουαρίου 2024
51ae1c015d2e48d0653d031bd333e654.jpg
Στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα,
ιδρύθηκε το τμήμα ΑΧΕΠΑ Κω «Ιπποκράτης»
Σε μια σεμνή τελετή την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024, στον συνεδριακό χώρο του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος, ιδρύθηκε το τμήμα ΑΧΕΠΑ Κω HJ-54 «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», παρουσία του Κυβερνήτη της ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ κ. Χρήστου Καραπιπέρη.

Η ΑΧΕΠΑ ιδρύθηκε το 1922 στην Ατλάντα των ΗΠΑ, από οκτώ Έλληνες μετανάστες. Σκοπός της οργάνωσης είναι η προώθηση του Ελληνισμού, η εκπαίδευση, η φιλανθρωπία, η υπευθυνότητα των πολιτών, καθώς και η ατομική εξέλιξη των μελών. Σήμερα η οργάνωσή, ως ο μεγαλύτερος ομογενειακός εθελοντικός και φιλανθρωπικός οργανισμός, έχει συνεισφέρει με πλήθος δωρεών και προσφορών στην ελληνική κοινωνία.

Η ΑΧΕΠΑ αποτελεί ένα σημαντικό ελληνικό θεσμό, προσφέροντας εξαιρετική φροντίδα και υποστήριξη σε όλη την κοινωνία. Με ιστορία που ξεπερνά τον έναν αιώνα, η οργάνωση ΑΧΕΠΑ έχει σταθεί αρωγός και έχει αναδειχθεί ως βασικός πυλώνας στον τομέα της υγείας. Στη διάρκεια των δεκαετιών που ακολούθησαν, με δαπάνες της οργάνωσης, έγιναν δεκάδες δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα και έργα υποδομής στην πατρίδα μας, ιδαίτερα στον ευαίσθητο τομέα της υγείας (το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, η ομώνυμη πτέρυγα στο ΓΝ Αθηνών «Ευαγγελισμός», το ογκολογικό τμήμα του ΓΝ Ρόδου).

Η Ελλάδα ανήκει στην Διοικητική Περιφέρεια 25 (District25) του Region10 της Ευρώπης, αποτελούμενη από 54 ενεργά τμήματα σε όλη την επικράτεια με πάνω από 1.500 μέλη.
Τα ιδρυτικά μέλη του τμηματος «Ιπποκράτης» είναι τα ακόλουθα (αλφαβητικά):

Βαγιανός Γιώργος (επιχειρηματίας), Γεωργαντής Ηλίας (ιατρός), Γιαννικουρής Αντώνης (αρχιτέκτων), Γραμμένος Στέφανος (επιχειρηματίας), Διακογιάννης Θεοδόσης (συγγραφέας - μέλος ΔΙΙΚ), Θεοδώρου Αλέξης (ιατρός), Καλλούδης Φίλιππος (τραπεζικός - μέλος ΔΙΙΚ), Κούτσικας Γιώργος (φοιτητής), Κώστογλου Δημήτρης (επιχειρηματίας), Παπανικολάου Φίλιππος (εκπαιδευτικός), Παπαντωνίου Νίκος(Ομ. Καθηγητής Ιατρικής - πρόεδρος ΔΙΙΚ), Παστρικός Νίκος (αρχιτέκτων), Παυλίδης Αναστάσιος (επιχιερηματίας), Πηλιούρας Πέτρος (φοροτεχνικός), Σανιδάς Γιώργος (ιατρός), Σπύρου Νίκος (ιατρός), Χαρίσης Κωσταντίνος (επιχειρηματίας), Χατζηαντωνίου Μανώλης (φυσικοθεραπευτής).
  • Πρόεδρος αναλαμβάνει ο Αντώνης Γιαννικουρής.
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Χρυσουλάκης Γιάννης, ο Αντιπρόεδρος Ελληνισμού D25 κ. Τσουνάκης Αργύρης και ο Αντιπρόεδρος Φιλανρωπίας D25 κ. Σπανόπουλος Κυριάκος. Μετά το πέρας της τελετής ακολουθήσε δείπνο στο εστιατόριο H2O του ξενοδοχείου Kos Aktis.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ante-geia-ston-karkino.webp
Περίπατος Ζωής 2026: Ένα ''ποτάμi'' αγάπης συγκέντρωσε 102.127,74 €

Ο σύλλογος «ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ» συγκέντρωσε το ποσό των 102.127,74 ευρώ στον «Περίπατο Ζωής 2026», χρήματα που θα διατεθούν κυρίως για τη στήριξη καρκινοπαθών στα νησιά μας.

deddie-reyma.webp
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 18 Οκτωβρίου σε όλο το νησί της Κω

Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε ολόκληρο το νησί της Κω την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

stighmiotipo-othonis-2026-10-16-081325.png
Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές στον Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Ζηπαρίου

Ζημιές τόσο στο εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού Ζηπαρίου προκάλεσαν άγνωστοι τις προηγούμενες ημέρες, καταστρέφοντας παιχνίδια και παιδαγωγικό υλικό

stighmiotipo-othonis-2026-10-16-080233.png
Νέα πτώση οροφής στο Νοσοκομείου Λέρου

Νέα πτώση τμημάτων ψευδοροφής σημειώθηκε στο Νοσοκομείο Λέρου, λίγες ημέρες μετά από αντίστοιχο περιστατικό. Τα σωματεία των εργαζομένων καταγγέλλουν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας και ζητούν άμεσο τεχνικό έλεγχο

ΑΓΓΕΛΙΕΣ & ADVERTORIALS
15 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩ
18 °C
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 1:16ΠΜ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ
Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή κειμένου ή φωτογραφιών χωρίς άδεια.
Made by Reach Web Agency

Θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για τα σημαντικά νέα της Κω. Ενεργοποιήστε τις για να μαθαίνετε πρώτοι τα σημαντικά νέα της Κω. Τις έχετε μπλοκάρει. Επιτρέψτε τις από τις ρυθμίσεις του browser για το kosnews24.gr. Στο iPhone και το iPad λειτουργούν αφού προσθέσετε το Kosnews24 στην οθόνη Αφετηρίας.

Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας

Στο iPhone και το iPad οι ειδοποιήσεις λειτουργούν όταν ανοίγετε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας.

  1. Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» . Αν δεν το βλέπετε, πατήστε πρώτα τις τρεις τελείες δίπλα στη διεύθυνση.
    Πατήστε το κουμπί «Κοινή χρήση» στη γραμμή διευθύνσεων ή στο μενού του browser.
  2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε «Προσθήκη στην οθόνη Αφετηρίας».
  3. Αν εμφανίζεται το «Άνοιγμα ως εφαρμογής Ιστού», αφήστε το ενεργό. Μετά πατήστε «Προσθήκη».
  4. Ανοίξτε το Kosnews24 από την οθόνη Αφετηρίας και ενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις.

Η σύνδεση αποκαταστάθηκε

Είστε πάλι συνδεδεμένοι

Χωρίς σύνδεση

Ελέγξτε τη σύνδεσή σας