Ο Δωρητής του αγάλματος του Ιπποκράτη μίλησε στο Kosnews24: ''Χρειάζονται διορθώσεις στον χώρο που μπήκε το άγαλμα - Προσπάθησα να έρθω σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο, χωρίς επιτυχία''

Ο Δωρητής του αγάλματος του Ιπποκράτη μίλησε στο Kosnews24: ''Χρειάζονται διορθώσεις στον χώρο που μπήκε το άγαλμα - Προσπάθησα να έρθω σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο, χωρίς επιτυχία''

''Αν δε δούμε τα έργα ό,τι και να πει ο δήμαρχος δεν πιάνει''

Στην κάμερα του kosnew24 μίλησε ο Δημήτρης Τάσιος, δωρητής του αγάλματος του Ιπποκράτη, που κοσμεί την πόλη της Κω, στο αλσύλλιο πάνω από το πλατύσκαλο που οδηγεί από το λιμάνι στον πλάτανο του Ιπποκράτη.

Το άγαλμα το έχει φιλοτεχνήσει ο γλύπτης Γιώργος Κικώτης, ενώ τα αποκαλυπτήρια είχαν γίνει την 1η Οκτωβρίου του 2023. Από τότε δεν έχουν προχωρήσει οι απαραίτητες εργασίες στον συγκεκριμένο χώρο, όπως η τοποθέτηση φωτισμού, έτσι ώστε να φαίνεται το άγαλμα και να αναβαθμιστεί η περιοχή, ειδικά τις νυχτερινές ώρες.

Ο ομογενής δωρητής του έργου αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους δώρισε το συγκεκριμένο άγαλμα, αλλά και στη συμφωνία που έκανε με τον Δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά, πριν την δωρεά του, για τις εργασίες που θα πραγματοπιούνταν στον συγκεκριμένο χώρο.

20240226_203141.gif

«Η συμφωνία που κάναμε ειδικά με τον Δήμαρχο ήταν να γίνουν κάποιες εργασίες ανακαίνισης στο συγκεκριμένο χώρο. Το μέρος εκεί είναι πολύ ωραίο και ευχαριστώ τον δήμαρχο που μας το έδωσε, αλλά χρειάζεται να γίνει κάποια διόρθωση. Χρειάζεται δηλαδή φωτισμός για να περπατάει ο κόσμος όταν νυχτώνει, χρειάζεται το δάπεδο να είναι ίσιο, ώστε να μην σπάσει κανείς το πόδι του. Όλα αυτά είπε ο δήμαρχος ότι θα τα κάνει. Καταλαβαίνω το ότι επειδή είναι αρχαιολογικός χώρος μπορεί να υπάρχουν καθυστερήσεις από την αρχαιολογία, ελπίζω όλα να έρθουν στη σειρά τους και μέχρι τέλος Μαρτίου, αρχές Απριλίου να τελειώσουν οι εργασίες. Πριν την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν.»

Ο κύριος Τάσιος απαντώντας σε ερώτηση εάν έχει έρθει σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Κω απάντησε ότι προσπάθησε, χωρίς να καταφέρει όμως να επικοινωνήσει μαζί του. « Τον κάλεσα στο τηλέφωνο τρεις,τέσσερις φορές, αλλά δεν απάντησε. Τώρα δεν μπορώ να πω κάτι κακό γιατί έχει κι αυτός τις δουλειές του, πάντως μια φορά δεν μου απάντησε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μέσω της παρέμβασης του στο kosnews24 ο κ. Τάσιος δήλωσε ότι ελπίζει να γίνει το σωστό στη μνήμη του Ιπποκράτη, λέγοντας ότι: «το μόνο που είδα εγώ στην Κω και θυμίζει τον Ιπποκράτη είναι ο πλάτανος, πρέπει να κάνουμε κάτι και να τον τιμήσουμε. Γι’ αυτό τον λόγο έκανα και εγώ το άγαλμα, για να τιμήσουμε τον Ιπποκράτη. Πρέπει η Κως, ο Δήμος, ο Δήμαρχος να αξιοποιήσουν αυτό το μέρος εκεί πέρα, όχι για μένα αλλά για τον τουρισμό. Πρέπει να δείξουμε ότι αναγνωρίζουμε τον Ιπποκράτη. Όπως λένε και εδώ οι αμερικάνοι μια φωτογραφία αξίζει 1000 λέξεις. Να δούμε τα έργα. Αν δε δούμε τα έργα ό,τι και να πει ο δήμαρχος δεν πιάνει»

ADVERTORIALS