Η Κως γιόρτασε με δόξα και τιμές τον Πολιούχο της Άγιο Νικόλαο - Η λιτανεία της εικόνας στους δρόμους του νησιού

Η Κως γιόρτασε με δόξα και τιμές τον Πολιούχο της Άγιο Νικόλαο -  Η λιτανεία της εικόνας στους δρόμους του νησιού

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη γιόρτασε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, η Κως τον Προστάτη της, Άγιο Νικόλαο.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Κω Γεώργος Σταματόγιαννης.

Το πρωί εψάλη στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου πόλεως Κω λειτουργία, ενώ στις 10.30 π.μ. εψάλη η δοξολογία για την Εορτή του Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος και λίγο μετά τις 11:00 ξεκίνησε η Λιτανεία  στην πόλη της Κω.

Η λιτάνευση της εικόνας ξεκίνησε από τον Άγιο Νικόλαο, με την πρώτη στάση να γίνεται στο καινούργιο προσκυνητάρι που βρίσκεται έξω από τον Ιερό Ναό, με ένα ψηφιδωτό του Αγίου Νικολάου, το οποίο δημιούργησε ο συμπολίτης μας και υπεύθυνος του Εργαστηρίου Ψηφιδωτών της Ιεράς Μητρόπολης Κώου και Νισύρου, κ. Δαυίδ Χατζηδαυίδ, να το κοσμεί!

Στη συνέχεια η πομπή κατευθύνθηκε προς την παραλία μέσω της Ακτής Κουντουριώτου μέχρι το Δημαρχείο, από εκεί στην Πλατεία Ελευθερίας και συνέχισε στην οδό Ιπποκράτους και στην οδό Μητροπόλεως μέχρι τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.


Στην λιτάνευση συμμετείχαν αγήματα του στρατού ξηράς και του πολεμικού Ναυτικού, οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, η φιλαρμονική της Δημοτικής Κοινότητας Κω καθώς και πλήθος κόσμου.

Δείτε παρακάτω φωτογραφίες και βίντεο. 

ADVERTORIALS