ΚΩΣ: Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης

ΚΩΣ: Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

      ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023

      

         Για να  αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους

εκείνους, άντρες , γυναίκες και   παιδιά που αγωνίστηκαν , βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του Έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών Οχυρών και της Μάχης της Κρήτης , η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 τουΝ.1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοπόταμου σαν ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης. Η ανωτέρω μάχη-σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης θα γίνει σε όλη την επικράτεια την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023, το δε πρόγραμμα εορτασμού στην πόλη της Κω περιλαμβάνει:

Γενικό σημαιοστολισμό από της 8ης πρωινής ώρας της ημέρας της εορτής μέχρι και τη δύση του ηλίου, όλων των Δημοσίων, Δημοτικών, Κοινοτικών και ιδιωτικών καταστημάτων, Ν.Π.Δ.Δ. και των πολεμικών πλοίων που θα ναυλοχούν στο λιμάνι.

Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α καθώς και των καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 26ης Νοεμβρίου 2023.

Ωρα 08.00: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Διοικητήριο με συμμετοχή της Φιλαρμονικής της 80 ΑΔΤΕ και αγήματός της.

               Ωρα 12.00:Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου πόλεως Κω, όπου θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ.Ναθαναήλ με τον Ιερό Κλήρο της πόλης, την παρουσία των Τοπικών Αρχών, των Μαζικών Φορέων και του Λαού.

Ωρα 12.30: Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώo από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ και κατάθεση στεφάνων στο Βωμό της Πατρίδας με την παρουσία των Αρχών και του Λαού. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο   κος Καϊμάκης Δημήτριος, εκπρόσωπος του συλλόγου Στερεοελλαδιτών Κω «Η ΡΟΥΜΕΛΗ».

               Ωρα 17.00:Eπίσημη Υποστολή της Σημαίας στο Διοικητήριο με τη συμμετοχή τιμητικού Αγήματος της 80 ΑΔΤΕ.                                    

*Η 80 ΑΔΤΕ προς την οποία κοινοποιείται το παρόν παρακαλείται για τη διάθεση και συνοδεία αγήματος στρατιωτικής μπάντας στη δοξολογία και στις καταθέσεις στεφάνων.

Τελετάρχη: Oρίζουμε την κα Γιάχου Δήμητρα, υπάλληλο της Π.Ε ΚΩ.

Σημείωση: Προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό 11.55,στο Ηρώο 12.25

                                          

                                                                             

                                                                              Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΚΩ-ΝΙΣΥΡΟΥ

 

                                                                                 ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

                                               

                                                                  

 

 

ADVERTORIALS