Πώς έμεινε η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου χωρίς γιατρό αυτές τις ημέρες

Πώς έμεινε η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου χωρίς γιατρό αυτές τις ημέρες

Χωρίς γιατρό η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Κω μετά την αίτηση παραίτησης του καρδιολόγου Cetin Mandaji.

Στις 15 Σεπτεμβρίου του 2023 επιστρέφει ο έτερος καρδιολόγος ο οποίος έχει πάρει άδεια πατρότητας.

Ο καρδιολόγος κ. Cetin Mandaji έκανε αίτηση παραίτησης από ιατρός του ΕΣΥ στις 21 Αυγούστου (είχαν προηγηθεί και άλλες το προηγούμενο διάστημα, οι οποίες και ανακλήθηκαν ). Να σημειώσουμε ότι ο γιατρός έχει δικαίωμα 1 μήνα από την ημέρα κατάθεσης της πρώτης αίτησης παραίτησης να την ανακαλέσει και να επιστρέψει κανονικά στα καθήκοντά του εάν το επιθυμεί (ήτοι 21 Σεπτεμβρίου). 

Ο κ. Cetin αμέσως μετά την αίτηση παραίτησής του (δεν έχει παραιτηθεί οριστικά) ζήτησε και πήρε κανονική άδεια με αποτέλεσμα η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου αυτή τη στιγμή να παραμένει χωρίς καρδιολόγο.

Το kosnews24 επικοινώνησε με τη διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία σημείωσε ότι βάσει νόμου ήταν υποχρεωμένη να χορηγήσει την άδεια στον κ. Cetin, ενώ για την κάλυψη του κενού ήρθε αρχικά 3 ημέρες καρδιολόγος από τη Ρόδο και έγινε προσπάθεια να έρθει για ακόμη 15 ημέρες καρδιολόγος από την Αθήνα, κάτι που δεν κατέστη τελικά δυνατόν.

Πραγματικά προκαλεί μεγάλη απορία το πώς γίνεται να υπάρχει νόμος που να μην δίνει στη διοίκηση το δικαίωμα  να μη χορηγεί και να μπορεί να ανακαλεί άδεια  για την αντιμετώπιση έκτακτων ή εξαιρετικών υπηρεσιακών αναγκών, όπως είναι αυτή  και να επιτρέπει μια ολόκληρη καρδιολογική κλινική νοσοκομείου να παραμένει χωρίς γιατρό, σε μια περίοδο που ο πληθυσμός στο νησί ξεπερνάει τις 120.000.

Να σημειωθεί ότι  για να απολυθεί ένας γιατρός  του δημοσίου  και να προχωρήσει στη δήλωση έναρξης ελεύθερου επαγγέλματος στην εφορία,  απαιτείται αποδοχή παραίτησης,  λύση της υπαλληλικής σχέσης και διαγραφή του γιατρού από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου (για την όλη διαδικασία απαιτούνται τουλάχιστον δύο μήνες). Ικανό διάστημα ώστε να χορηγηθεί η κανονική άδεια που υποχρεούται  η υπηρεσία  να χορηγήσει σε αιτηθέντα για παραίτηση γιατρό σε χρόνο που να μη δημιουργείται ζωτικό πρόβλημα στη λειτουργία του νοσοκομείου, στο οποίο εργάζεται o γιατρός. 

ADVERTORIALS