Ιδρύεται Εσπερινό Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (νυχτερινό Γυμνάσιο Λύκειο) στο νησί της Αστυπάλαιας

Ιδρύεται Εσπερινό Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (νυχτερινό Γυμνάσιο Λύκειο) στο νησί της Αστυπάλαιας

Στην προσπάθεια για μια καλύτερη κοινωνία και ένα καλύτερο αύριο ο Δήμος Αστυπάλαιας εξασφάλισε την ίδρυση Εσπερινού Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (νυχτερινό Γυμνάσιο Λύκειο) στο νησί της Αστυπάλαιας.

Μετά από προσωπικές επαφές του Δημάρχου κ. Κομηνέα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Παπαδομαρκάκη, τον οποίο ο Δήμος μας ευχαριστεί θερμά, οι κάτοικοι του νησιού μας οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν την βασική εκπαίδευση, έχουν πλέον μια δεύτερη ευκαιρία μέσα από την οποία μπορούν να αναβαθμίσουν τις προσωπικές τους γνώσεις αλλά και να προχωρήσουν στην απόκτηση απολυτήριων τίτλων σχετικά με την μελλοντική τους επαγγελματική σταδιοδρομία.

Η φοίτηση στα Εσπερινά Σχολεία (Γυμνάσια/Λύκεια) οδηγεί σε απόκτηση απολυτηρίου ισότιμου με το απολυτήριο των πρωινών σχολείων Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης. Οι απόφοιτοι των Εσπερινών Σχολείων (Γυμνασίων/Λυκείων) μπορούν να συμμετέχουν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις μέσα από ειδική κατηγορία πινάκων διεκδικώντας θέσεις σε σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και οι ώρες διδασκαλίες είναι απογευματινές.

Παρακαλούμε όσους και όσες ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με το Γυμνάσιο - Λύκειο Αστυπάλαιας δηλώντας το ενδιαφέρον τους με σκοπό την δημιουργία τμημάτων.

ADVERTORIALS