Σε εξέλιξη το Πρόγραμμα οδοντιατρικού προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για τη Στοματική Υγεία, σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Κω

Σε εξέλιξη το Πρόγραμμα οδοντιατρικού προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για τη Στοματική Υγεία, σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Κω

Η κάμερα του kosnews24 βρέθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Μαΐου στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο ΚΩ, όπου οι οδοντίατροι Μαυρόστομος Μιχάλης και Χατζηνικήτα Χριστίνα πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους εξετάζοντας τους μαθητές.

Το ''παρών'' έδωσε και η Πρόεδρος της «ΓΑΛΗΝΟΣ» Ευρυδίκη Νάκη -Παπαγιάννη η οποία μας ενημέρωσε για τη δράση σε Κω, Κάλυμνο και Ρόδο.


Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα οδοντιατρικού προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για τη Στοματική Υγεία, σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού μας.

Πρόκειται για πρόγραμμα που υλοποιείται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρεία «ΓΑΛΗΝΟΣ», σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, Γ.Ν-Κ.Υ Κω, Γ.Ν-Κ.Υ Καλύμνου και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου.

Από τις 10 Μαΐου ξεκίνησε το πρόγραμμα «Πρόληψης και Αγωγής Στοματικής Υγείας -Φθορίωση Δοντιών» στους μαθητές των Γ’ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων Κω, στο Ειδικό Σχολείο Κω καθώς και στο Σβουρένειο ΚΔΑΠ ΜΕΑ Κω και στις 15 Μαΐου ξεκίνησε στις Γ’ τάξεις των Δημοτικών σχολείων της Καλύμνου.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος έγιναν οδοντιατρικές εξετάσεις και φθοριώσεις δοντιών στους μαθητές των Γ΄ τάξεων των Δημοτικών σχολείων της Ρόδου. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε 47 σχολεία της Ρόδου, όπου εξετάσθηκαν συνολικά 987 μαθητές. Κάθε κηδεμόνας έλαβε ενημερωτική επιστολή με τα αποτελέσματα της εξέτασης.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση και η εκπαίδευση των μαθητών για την στοματική υγιεινή και η χαρτογράφηση της στοματικής υγείας των παιδιών της Δωδεκανήσου.

Οι οδοντριάτροι που πήραν μέρος στην Κω

Φάκος Ιάκωβος
Φάκου Μαριάνθη.
Κόκκινος Μικές
Μαυρόστομος Ιωάννης
Μαυρόστομος Μιχαήλ
Κυρίτση Κατερίνα
Τραυλός Δημήτρης
Παυλίδου Μαρία
Σακελλαρόπουλος Ολύμπιος
Καλαϊτζής Ιωάννης
Διακοδημητρίου Σταματίνα
Βραχνάς Δημήτρης
Διακονικολάου Γεώργιος
Ζιάννης Ιωάννης
Πουλλάκης Παναγιώτης
Μαστραχά Ελένη
Πλουμπής Άγγελος
Κουρούνης Γεώργιος

Χατζηνικήτα Χριστίνα

Στιγμιότυπο οθόνης 2023-05-26 135921.jpg

AirBrush_20230526134704.jpg

AirBrush_20230526134632.jpg

DSC_0010_2.JPG

DSC_9992_2.JPG

DSC_9995_1.JPG

DSC_9987_1.JPG

DSC_9990_2.JPG

ADVERTORIALS