4 εστιατόρια από την Κω ξεχώρισαν στα FNL Best Restaurant Awards - Ωρομέδων, Broadway, Albergo Gelsomino & Mosaico Gastro Wine Bar στα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας

4 εστιατόρια από την Κω ξεχώρισαν στα FNL Best Restaurant Awards - Ωρομέδων, Broadway, Albergo Gelsomino & Mosaico Gastro Wine Bar στα κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας

Τη Δευτέρα 15 Μαΐου, στις 8 το βράδυ, στο εντυπωσιακό Αμφιθέατρο «Ιωάννης Δεσποτόπουλος» του Ωδείου Αθηνών, απονεμήθηκαν τα έκτα FNL Best Restaurant Awards, στα εστιατόρια που βραβεύονται από ολόκληρη την Ελλάδα.

Τη λαμπερή τελετή απονομής παρουσίασε η Μπέττυ Μαγγίρα, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε το καθιερωμένο food party στο όμορφο Περιστύλιο του Ωδείου. 

Για πρώτη φορά ο θεσμός των γαστρονομικών βραβείων καλύπτει πλέον όλη την Ελλάδα και όχι αποσπασματικά μεμονωμένες περιοχές ή περιφέρειες. Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη μια και στο εξής θα φωτίζονται τα καλύτερα εστιατόρια σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Η διαδικασία αξιολόγησης έγινε με αυστηρά και επιλεκτικά κριτήρια, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την ραγδαία ανάπτυξη της ελληνικής γαστρονομικής σκηνής που μοιραία δημιουργεί υγιή αλλά μεγάλο ανταγωνισμό και θέτει τον πήχη ακόμη ψηλότερα.

Προκειμένου να προβληθεί αποτελεσματικότερα η προσπάθεια και το στιλ κάθε εστιατορίου αλλά και να δοθούν απαντήσεις στις βασικές ανάγκες πληροφόρησης του καταναλωτή η πολυμελής και πολυσυλλεκτική επιτροπή των FNL Best Restaurant Awards χωρίζει πάντα όλα τα εστιατόρια σε κατηγορίες με βάση τη γαστρονομική πρόταση και το στιλ τους και τα αξιολογεί με τα αστέρια του FNL.

Από τα 204 εστιατόρια που βραβεύθηκαν 159 κέρδισαν ένα αστέρι, 37 δύο αστέρια ενώ 8 κέρδισαν τρία αστέρια. Για μια ακόμη χρονιά κανένα εστιατόριο δεν αξιολογήθηκε με τέσσερα αστέρια. 78 εστιατόρια κέρδισαν αστέρι για πρώτη φορά, από τα οποία τα 14 άνοιξαν μέσα στο 2022.

Συγκεκριμένα, τα εστιατόρια από την Κω που έλαβαν διακρίσεις είναι:

Κατηγορία: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Mosaico Gastro Wine Bar, Horizon Beach Resort, Κως NEW ENTRY

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Το Ωρομέδων διατηρεί ένα αστέρι.

MODERN BISTRO

Albergo Gelsomino, διατηρεί ένα αστέρι

ΓΑΣΤΡΟΤΑΒΕΡΝΕΣ

Το Broadway, κερδίζει ένα αστέρι για πρώτη φορά.

Για να δείτε όλα τα βραβεία πατήστε εδώ.

ADVERTORIALS