Ρόδος: Στα άκρα η κόντρα ανάμεσα σε οδηγούς ταξί και Uber - Έσπασαν αυτοκίνητα

Ρόδος: Στα άκρα η κόντρα ανάμεσα σε οδηγούς ταξί και Uber - Έσπασαν αυτοκίνητα

Έκρηξη οργής οδηγών ταξί στη Ρόδο για τη λειτουργία της Uber. Αναποδογύρισαν δύο οχήματα και προκάλεσαν ζημιές σε αρκετά άλλα αυτοκίνητα της εταιρείας.

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (27/04) στην έδρα της εταιρείας Uber στη Ρόδο.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας των επεισοδίων είναι το γεγονός ότι βρέθηκαν αναποδογυρισμένα δύο αυτοκίνητα και προκλήθηκαν βανδαλισμοί σε δεκάδες άλλα τα οποία ανήκουν στην εταιρεία.

Οι κάτοικοι της περιοχής που μίλησαν στη Ροδιακή επισήμαναν ότι όλα έγιναν μέσα σε ελάχιστα λεπτά, από εξοργισμένους ταξιτζήδες που έσπαγαν ότι έβρισκαν μπροστά τους, ακόμα και δύο αυτοκίνητα ιδιωτών κι ένα μοτοποδήλατο που ήταν σταθμευμένα στο χώρο.

Νωρίτερα είχαν προηγηθεί και άλλα επεισόδια εντός κι εκτός της πόλεως Ρόδου, μεταξύ ιδιοκτητών ταξί και οδηγών της εταιρείας uber και μάλιστα τρεις από αυτούς προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα  Ρόδου.

Ιδιοκτήτες ταξί: Αποφασισμένοι να διώξουν την Uber

Τα μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου δηλώνουν αποφασισμένα να συνεχίσουν τον αγώνα για να αποτρέψουν την παραμονή της UBER στη Ρόδο  η οποία όπως σημειώνουν θα αυξήσει κατακόρυφα τον αθέμιτο ανταγωνισμό σε ένα προορισμό όπου το μεταφορικό έργο έχει έντονα χαρακτηριστικά εποχικότητας. Από τον κλάδο των ταξί ζουν περισσότερες από 700 οικογένειες στη Ρόδο.

«Πράγματι τα πράγματα είναι τεταμένα. Όλοι οι συνάδελφοι είναι θορυβημένοι από την αιφνιδιαστική και μη αναμενόμενη δραστηριοποίηση της UBER στη Ρόδο, σε ένα νησί που ζει από τον τουρισμό και όπου ο κλάδος μας δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ το χειμώνα υπολειτουργούμε. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να δικαιωθούμε», είπε ο πρόεδρος του συνδέσμου ιδιοκτητών ταξί Ρόδου, Θεοδόσης Καστανίδης, όπως αναφέρει η Δημοκρατική.

Σημειώνεται ότι  η υπηρεσία Uber Taxi είναι διαθέσιμη στη Ρόδο και στην Κέρκυρα από την 25η Απριλίου ακολουθώντας την παρουσία της υπηρεσίας στην Σαντορίνη από το 2021, στην Μύκονο από το 2022, στην Θεσσαλονίκη από το 2021 και στην Αθήνα από το 2014.

news247.gr

ADVERTORIALS