«Χελιδονίσματα, η γιορτή της Άνοιξης» - Η εκδήλωση στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Κω με την παρουσίαση ψηφιδωτού της Ιεράς Μητροπόλεως Κω - Νισύρου

«Χελιδονίσματα, η γιορτή της Άνοιξης» - Η εκδήλωση στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Κω με την παρουσίαση ψηφιδωτού της Ιεράς Μητροπόλεως Κω -  Νισύρου

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο διοργάνωσε το πρωί της Τρίτης 28 Μαρτίου για  μια ακόμη χρονιά τα «Χελιδονίσματα», μια εκδήλωση που αποτελεί καλωσόρισμα στην άνοιξη και τα χελιδόνια.
Σκοπός της γιορτής ήταν τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών, το μακρύ τους ταξίδι και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας τις δικές τους φωλιές.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Κω από το 2014 με πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού κ. Άννας Χρύση.

Οι μαθητές πραγματοποίησαν μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση για το ταξίδι των χελιδονιών, ενώ μετά το πέρας της εκδήλωσης και την υποστήριξη της τροχαίας Κω, περιηγήθηκαν στο Πλατάνι περνώντας από καταστήματα της περιοχής με τους συμπολίτες μας επιχειρηματίες να γεμίζουν τα καλάθια των παιδιών με καραμελίτσες και σοκολατάκια.

Σε μια επίσκεψη που πραγματοποίησαν πέρυσι στη Μεταφορική Χατζηδαυίδ η έδρα της οποίας είναι κοντά στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Κω, ο κ. Δαυίδ Χατζηδαυίδ τους υποσχέθηκε αντί για γλυκά να δημιουργήσει με τη βοήθεια των μαθητών του στο Εργαστήριο Ψηφιδωτών της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου, όπου είναι υπεύθυνος, και την υποστήριξη της Αστικής Εταιρείας Ιπποκράτης,  ένα ψηφιδωτό με θέματα τα χελιδονίσματα.

Έτσι, φέτος στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο έγινε η παρουσίαση του ψηφιδωτού,  το οποίο τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθεί σε εμφανές σημείο του σχολικού συγκροτήματος.

Δείτε παρακάτω τις ομιλίες του Διευθυντή του Σχολείου κ. Αριστείδη Φουντωτού και της δασκάλας κ. Μαρίας Σταματελοπούλου, του κ. Δαυίδ Χατζηδαυίδ καθώς και την παρουσίαση των μαθητών.

ADVERTORIALS