Ένα μαγικό μουσικό ταξίδι από την Φιλαρμονική Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής ΔΟΠΑΒΣ Κω και τη Γιώτα Νέγκα- Εντυπωσίασε το κοινό το αφιέρωμα στον συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο

Ένα μαγικό μουσικό ταξίδι από την Φιλαρμονική Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής ΔΟΠΑΒΣ Κω και τη Γιώτα Νέγκα- Εντυπωσίασε το κοινό το αφιέρωμα στον συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο

Ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα Κολοσσός στο ξενοδοχείο Κυπριώτης Πανόραμα!

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα λαϊκό συνθέτη Χρήστο Νικολόπουλο παρουσίασε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της Δημοτικής Ενότητας Κω υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Θανάση Πουλιού, το βράδυ της Δευτέρας 27 Μαρτίου 2023 , στο ξενοδοχείο Κυπριώτης Πανόραμα, στην αίθουσα Κολοσσός.

Η Γιώτα Νέγκα τίμησε με τη συμμετοχή της τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Δημοτικής Ενότητας Κω,  η οποία για άλλη μια φορά παρουσίασε ένα άψογο μουσικό πρόγραμμα αποδεικνύοντας ότι ανήκει στις κορυφαίες φιλαρμονικές της Ελλάδας. 

Η Γιώτα Νέγκα μαζί με τους Κώους καλλιτέχνες Μαρία Πουλιού, Αλέξη Παντελίδη, Μανώλη Θαλασσινό και  Παναγιώτη Κυπραίο ερμήνευσαν κάποιες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του κορυφαίου δημιουργού, σκορπίζοντας συγκίνηση σε ολόκληρη την αίθουσα. Ερμήνευσαν τραγούδια που «κυλούν» μέσα μας, με μουσικές και στίχους που ξεσηκώνουν τις καρδιές μας και οδήγησαν το κοινό, με τις πενιές τους, στα μονοπάτια της γνήσιας, λαϊκής διασκέδασης, σε μια νύχτα γιορτής. 

Ο Χρήστος Νικολόπουλος είναι ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες στην ιστορία του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, με πλούσια δισκογραφία και συνεργασίες με πολλούς σπουδαίους ερμηνευτές. Είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους μουσικοσυνθέτες και σολίστες του μπουζουκιού με σχεδόν 60 χρόνια αδιάλειπτης και επιτυχημένης παρουσίας στο ελληνικό λαϊκό τραγούδι.  Έχει στο ενεργητικό του περισσότερα από 20.000 τραγούδια σε πολλούς δίσκους και συλλογές.  Τα τραγούδια που έχει γράψει ο ίδιος ξεπερνούν τα 1.900, ανάμεσά τους μεγάλες επιτυχίες  όπως τα: «Υπάρχω», «Ο τραγουδιστής», «Εγώ θα σου μιλώ με τα τραγούδια μου», «Με σκότωσε γιατί την αγαπούσα», «Ο Σαλονικιός», «Ζήλεια μου», «Της καληνύχτας τα φιλιά», «Το ποδήλατο», «Έκανες το λάθος», «Μη μου λες αντίο» και πολλά άλλα.

Το πρόγραμμα παρουσίασαν οι:

Κατερίνα Κανακάρη και ο Αλέξης Παντελίδης 

 Αξίζει να αναφερθεί ότι στην αρχή της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι τραγουδιστές: Γιώργος Σκαρπαθιωτάκης, Τάκης Γιαννάκης, Γιάννης Καραβελάκης, Μαρία Πουλιού, Κατερίνα Πουλιού, Αλέξης Παντελίδης, Μανώλης Θαλασσινός και  Παναγιώτης Κυπραίος για την προσφορά τους στη Φιλαρμονική τα τελευταία 28 χρόνια. 

Στιγμιότυπο οθόνης 2023-03-27 232944.png

ADVERTORIALS